TOP

Nieuwe eigenaar voor Charles Vögele, naam verdwijnt

Modeketen Charles Vögele is in andere handen overgegaan. Het Italiaanse Sempione Retail heeft een meerderheidsbelang verworven. De naam Charles Vogele zal daarmee waarschijnlijk uit het straatbeeld verdwijnen.


LEES HIER HET NIEUWS OVER HET FAILLISSEMENT VAN CHARLES VÖGELE


 

Het Italiaanse consortium Sempione Retail heeft de Zwitserse modeketen Charles Vögele definitief overgenomen. Dat schrijft Charles Vögele in een persbericht.

Sempione had op maandag 19 september ruim 51 miljoen euro geboden op de modeketen. Het consortium bestaat uit de Italiaanse moderetailer OVS en financieel investeerders Aspen Trust Services en Retails Investment S.R.L. De nieuwe eigenaar heeft nu een belang van 82,62 procent.

De afgelopen vijf jaar is Vögele bezig geweest met het schrappen van banen en het sluiten van winkels naar aanleiding van het miljoenen verlies dat ze hadden. In juni kondigde de kledingketen zijn vertrek aan van de Belgische markt. Zelfs na een reorganisatie lukte het niet om winstgevend te worden bij de zuiderburen. Dit meldde RetailNews.

Nederland

Er is tot nu toe nog niet bekend of de modeketen ook Nederland gaat verlaten. Voor de Nederlandse winkels heeft dit voorlopig geen gevolgen, laat een woordvoerder vande nieuwe eignaar weten aan RetailNewsWel is er de afgelopen tijd een aantal winkels gesloten. In 2012 spande Charles Vögele een rechtszaak aan om tientallen filiaalmanagers te ontslaan. Uit het rechtbankverslag bleek toen al dat Vögele al 10 jaar verlies draaide in Nederland.

Tegen RetailNews zegt de woordvoerder nu dat Charles Vögele nog bezig is te kijken naar wat er in Nederland moet gaan gebeuren, maar dat de naam Charles Vögele verdwijnt is vrij zeker. In andere landen worden de winkels omgebouwd naar OVS-winkels.  Dat zal in Nederland ‘in geen geval’ gebeuren, meldt de woordvoerder, maar wat er dan wel gaat gebeuren weet hij ook niet. Half december wordt de transactie afgerond, dan moet er meer duidelijk worden.