TOP

Nieuwe eigenaar Tumble ’N Dry, vakbonden zetten in op forse loonsverhoging en Okay Fashion breidt uit

Kinderkledingmerk Tumble ’N Dry heeft een nieuwe eigenaar, de vakbonden zetten in op forse loonsverhoging en Okay Fashion breidt zijn plussize concept uit. Dat en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 19 september.

Foto: Okay Fashion / More

Nieuwe eigenaar Tumble ’N Dry

Kinderkledingmerk Tumble ’N Dry wisselt op 1 oktober 2022 van eigenaar: het Deense JBS Textile Group A/S neemt het over van Wijkermeer Investment. De nieuw eigenaar wil onder meer verder investeren in wholesale in binnen- en buitenland, waarbij het zich focust op de bestaande markten waaronder Nederland, België en Spanje. Doel is om meer zichtbaarheid te creëren bij de kinderkleding multibrandwinkels en warenhuizen. Internationale aspiraties zullen zich voornamelijk eerst op Duitsland richten, zo staat in het persbericht.

Het voornaamste doel van JBS Textile Group A/S om Tumble ’N Dry over te nemen is om het merkportfolio uit te breiden met een Europees georiënteerd kinderkledingmerk. Morten Skou, CSO/Export Business Developer ziet het label als de juiste strategische toevoeging. “De unieke en aantrekkelijke kenmerken van Tumble ‘N Dry, waaronder het sterke digitale platform, de merkidentiteit en de (internationale) naamsbekendheid biedt veel mogelijkheden om de synergieën tussen de bedrijven te maximaliseren en zo JBS Textile Group A/S uit te breiden met Europese kinderkleding.”

Vrouwenmodewinkel Bankgeheim opent pop-up

De Zeeuwse winkel Bankgeheim heeft een pop-up winkel geopend in Amsterdam. Dat meldt eigenaar Marie-Kristien Hoogstad op Instagram. De tijdelijke zaak is gevestigd aan de Gerard Doustraat 76. Bankgeheim is voortgekomen uit het klassieke mannenmodebedrijf Maas Modes dat de opa van Marie-Kristien startte in 1950 en dat vervolgens door Marie-Kristiens moeder met haar broer en zussen werd overgenomen. De winkel verkoopt zo’n 28 merken, waaronder ook Ulla Johnson, Kassl, Monoki en Forte Forte.  

Vakbonden zetten in op forse loonsverhoging

De vakbonden zetten komend cao-seizoen in op forse loonsverhogingen, meldt Nu.nl. Vakbond FNV eist rond de 12 procent, zodat werknemers volledig worden gecompenseerd door gestegen prijzen op alle fronten en daardoor hun koopkracht kunnen behouden, aldus vicevoorzitter Zakaria Boufangacha tegen de nieuwswebsite. Het CNV zet in het komende cao-seizoen in op een forse looneis van 5 tot 10 procent. Hard nodig in deze ‘uitzonderlijke situatie’, voorzitter Piet Fortuin. “Een looneis van 5 tot 10 procent is voor het CNV historisch, maar we gaan er vol voor, want dit is hard nodig.”

Okay Fashion breidt plussize concept uit

Okay Fashion & Jeans breidt zijn plussize concept More uit. Deze maand openen komen er nieuwe vestigingen bij in Hoogeveen en Oldenzaal bij, daarna volgen winkels in Meppel, Enschede-Zuid, Stadskanaal en Wageningen. Dat meldt Retailtrends. Ook in 2023 wil eigenaar Edward van Dijk er zaken bij, te beginnen met vijf filialen in het begin van het jaar. gaat meer winkels openen voor vrouwen met een maatje meer. More heeft al twee winkels in Hardenberg en Winterswijk.

Bij More kunnen vrouwen met kledingmaat tussen 42 en 54 terecht voor labels als Only Carmakoma, Only Play, Vero Moda Curve en Vila Evoked.  Van Dijk heeft naast de More-formule ook 46 Okay-winkels. Daarnaast is hij franchisenemer van 25 Cecil Street One-vestigingen.