TOP

Nieuwe directeur voor Euretco, Hudson’s Bay opent twee warenhuizen en MS Mode is terug in Amsterdam

Gertjo Janssen wordt per direct managing director van retailservice-organisatie Euretco. Hudson’s Bay opent deze maand zijn nieuwe warenhuizen in Utrecht en Amstelveen. En Karl Lagerfeld krijgt bij Chanel niet één, maar twee opvolgers. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van dinsdag 5 maart 2019.

Nieuwe directeur Euretco

Gertjo Janssen wordt per direct managing director van retailservice-organisatie Euretco. Hij was al directeur van Euretco-dochter DGN retail, serviceorganisatie voor zelfstandig doe-het-zelfondernemers, en blijft dat ook. Na het vertrek van Euretco-directeur Harry Bruijniks per 1 januari 2017 werden de besturen van Euretco en de Duitse eigenaar EK/servicegroup geïntegreerd. Steve Evers werd als COO verantwoordelijk voor Euretco, samen met de driekoppige directie van EK/servicegroup. Evers heeft het bedrijf eind 2018 verlaten en daarom wordt Gertjo Janssen nu toegevoegd aan de directie van Euretco. Euretco werkt samen met zo’n 1.900 ondernemers en franchisenemers in Nederland met in totaal bijna 2.750 winkels in de branches wonen, mode, sport, doe-het-zelf en media. Onder andere Intersport, Runnersworld en The Athlete’s Foot vallen onder Euretco, net als de kinderkledingmerken Babyface en Blue Rebel.

Nieuwe warenhuizen Hudson’s Bay deze maand open

Hudson’s Bay opent deze maand twee nieuwe warenhuizen: in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht en in winkelcentrum Stadshart in Amstelveen. De winkel in Amstelveen opent op 14 maart zijn deuren en die in Utrecht op 21 maart. Dat meldt Retailnews. Vanaf de lancering van Hudson’s Bay in Nederland was al bekend dat op die locaties warenhuizen zouden openen, maar deze verbouwingen konden niet eerder klaar zijn. Met deze nieuwe warenhuizen komt de teller van het winkelbestand op vijftien. In september 2017 opende Hudson’s Bay tien winkels in Nederland en in 2018 volgden er nog drie. Op Amsterdam na zijn alle warenhuizen gevestigd in voormalige V&D-vestigingen. Begin dit jaar voerde Hudson’s Bay de nodige veranderingen door in Nederland. Er kwam een nieuwe ceo en de winkels werden geherpositioneerd.

Tweede opvolger voor Karl Lagerfeld bij Chanel

Na het overlijden van Karl Lagerfeld werd al snel bekend gemaakt dat hij als creatief directeur wordt opgevolgd door zijn rechterhand Virginie Viard. Inmiddels is bekend dat zij wordt ondersteund door Eric Pfrunder. Dat meldt Women’s Wear Daily. Pfrunder begon in hetzelfde jaar als Lagerfeld bij Chanel (1983) en de twee werkten al die tijd nauw samen. Pfrunder neemt als artistiek directeur fashion image de creatieve supervisie op zich. Vanochtend werd de laatste collectie van Karl Lagerfeld voor Chanel gepresenteerd in Parijs. Het vertrouwde Grand Palais in Parijs was omgetoverd tot winterparadijs in de Franse Alpen, inclusief skichalets, houten bankjes en sneeuw. De show begon met een minuut stilte om Lagerfeld te herdenken.

MS Mode terug in Amsterdam

Na twee jaar van afwezigheid in Amsterdam opende MS Mode op zaterdag 23 februari een nieuwe brandstore in Centrum Amsterdam Nieuw-West. De winkel is ingericht volgens het nieuwste concept van de retailer, dat op 1 september 2018 in Almere gelanceerd werd. Met de opening van de nieuwe winkel gaat een lang gekoesterde wens van het bedrijf in vervulling. MS Mode heeft haar oorsprong in Amsterdam, maar sinds twee jaar was er geen winkel meer in de hoofdstad. In de nieuwe winkel worden ook de nieuwe sublabels geïntroduceerd, waaronder de jurkenlijn Dress to Impress, de Love Your Denim-jeanslijn, de Magic Simplicity figuurcorrigerende broekenlijn en FSTVL voor jongere curvy girls. MS Mode heeft ruim 220 winkels in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk Spanje, Duitsland en Oostenrijk.

Kijk binnen:

20190223MsModeOpeningOsdorp0189

20190223MsModeOpeningOsdorp0218

20190223MsModeOpeningOsdorp0211

20190223MsModeOpeningOsdorp0210

Zalando Beauty breidt uit naar nieuwe landen

Zalando lanceert zijn beauty-concept dit voorjaar in vijf nieuwe markten: België, Zweden, Denemarken, Frankrijk en Italië. Zalando Beauty is sinds deze maand beschikbaar voor Zweden en Denemarken, eind maart voor België en Frankrijk en half april voor Italië. Volgens het bedrijf zijn er op dit moment geen plannen om de beauty-afdeling uit te breiden naar andere landen, dus ook niet naar Nederland. Zalando Beauty werd een jaar geleden gelanceerd in Duitsland. In eerste instantie alleen voor vrouwen, maar sinds oktober ook voor mannen. Eind 2018 werd het beauty-concept in Oostenrijk en Polen gelanceerd. Het beauty-assortiment bestaat inmiddels uit meer dan 10.000 producten van meer dan 250 merken. In juli 2018 opende onder de naam Zalando Beauty Station een conceptstore in Berlijn.