TOP

Nieuwe directeur Bijenkorf, opnieuw verlies Victoria Beckham en Nederlandse topvrouw weg bij Havaianas

Bijenkorf heeft een nieuwe directeur Winkels. Verder lijdt het modebedrijf van Victoria Beckham voor het negende jaar op rij verlies en vertrekt topvrouw Merel Werners bij Havaianas. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 4 januari.

credit: Bijenkorf

Kleertjes.com kleedt deelnemers nieuw tv-programma

Online kindermoderetailer Kleertjes.com kleedt de deelnemers van de nieuwe SBS6 muziekcompetitie Ministars. In de nieuwe zangwedstrijd, die op 6 januari start, krijgen jonge talenten de kans om een videoduet te zingen met hun grootste idool, meldt het persbericht. Onder leiding van Wendy van Dijk en Britt Dekker treden iedere uitzending acht kandidaten op met hun videoduet. Naast de vakjury, bestaande uit Snelle, Miss Montreal en Rolf Sanchez, beoordeelt ook de publieksjury de optredens.

Nieuwe directeur Winkels bij Bijenkorf

Bijenkorf heeft een nieuwe directeur Winkels. Ronald Luyben is per 1 januari begonnen in zijn nieuwe functie, schrijft hij op Linkedin. Luyben werkt al acht jaar bij de warenhuisketen, onder meer als store manager In Den Haag en Rotterdam. De nieuwe topman wordt verantwoordelijk voor de zeven warenhuizen, food & horeca (inclusief de bakkerij), store development, team store operations support en facilities. 

Modehuis Victoria Beckham opnieuw verlies latend

Ondanks een omzet 41 miljoen pond (+14%) heeft het modehuis van Victoria Beckham voor het negende jaar op rij verlies gedraaid in 2021, melden Britse media. Wel werd het operationele verlies verlaagd van 8,6 miljoen pond in 2020 naar 5,9 miljoen pond in 2021. Het bedrijf zal echter niet snel ten ondergaan verwachten de financiële markten. aangezien de schatrijke eigenaren Victoria en David Beckham via hun investeringsbedrijf Neo Investment Partners opnieuw kapitaal in het modehuis zullen steken. Voor 2022 verwacht het modebedrijf opnieuw omzetgroei te noteren.

Topvrouw Merel Werners vertrekt bij Havaianas

Merel Werners verlaat na negen jaar het Braziliaanse bedrijf Alpargatas, het moederbedrijf van slippermerk Havaianas, meldt Retailnews. Na 23 jaar werken neemt Werners een pauze om andere dingen te doen, schrijft ze op Linkedin. Werners was acht jaar marketingdirecteur EMEIA bij Havaianas. Het laatste jaar was ze verantwoordelijk voor de wereldwijde marketing en merchandise bij Alpargatas. Daarvoor werkte ze onder meer als marketingdirecteur Europa bij PVH.