TOP

Nieuwe datum zomereditie Modefabriek 2011

Modefabriek zal op 17 en 18 juli worden gehouden. Normaalgesproken vindt de beurs een week later plaats.

De organisatie heeft besloten de Modefabriek een week eerder te houden omdat 17 en 18 juli nog net voor de zomervakantie valt. “Er zullen altijd regio’s zijn die dan al zomervakantie hebben. We denken dat deze datum de meeste mensen de gelegenheid geeft om naar de beurs te komen”, aldus directeur Lucel van der Hoeven.

Van den Hoeven noemt ook de aansluiting bij het inkoopseizoen van het jeans- en mannenmodesegment, die eerder plaatsvindt, belangrijk voor Modefabriek. Voor agenten met een internationale portefeuille in het vrouwenmodesegment zal de nieuwe datum nog spannend worden aangezien niet alle buitenlandse merken hun collectie half juli al klaar hebben. “Ik ken de problematiek, maar ik zie ook dat de leveringen in vrouwenmode ook steeds verder naar voren schuiven. Op de Premium in Berlijn staan ook behoorlijk veel vrouwenmodemerken. Het is passen en meten, maar het is wel mogelijk. We hebben de wijsheid niet in pacht, maar we willen dit uitproberen.”

Modefabriek zal door de nieuwe datum samenvallen met de AIFW. “Een pluspunt want voor Amsterdam lijkt het me het beste als de mode-events in dezelfde week worden georganiseerd”, aldus Van den Hoeven.