TOP

Nieuwe creatief directeur voor Dr. Martens, verbod op nepreviews vanaf eind mei en pakketjes Bol.com vast in depots PostNL

Dr. Martens heeft een nieuwe creatief directeur, online nepreviews zijn vanaf eind mei verboden en de bezorging van ruim 8.000 pakketjes van Bol.com lopen vertraging op na de inval in PostNL-depots. Dat en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 30 maart.

Foto: Dr. Martens

Nieuwe creatief directeur voor Dr. Martens

Darren McKoy (zie hoofdfoto) is de nieuwe Global Creative Director bij Dr. Martens, zo meldt het merk in een persbericht. Darren heeft zichzelf ten doel gesteld de historie en heritage van Dr. Martens voorop te zetten. “We blijven innoveren en het merkverhaal vertellen door onze manier van produceren, de processen die we toepassen en via het contact met onze dragers”, zegt hij. “Maar we zullen altijd trouw blijven aan de heritage en de historie van het merk.” Leuk detail is dat de nieuwbakken directeur zelf al jaren Dr. Martens draagt; sinds hij als schooljongen zijn eerste paar aantrok heeft hij steeds opnieuw een paar gekocht. “Wat Dr. Martens onderscheidt van andere merken, is dat het gebouwd is door onze dragers. Talloze subculturen hebben het merk overgenomen als hun eigen. Dit geeft onze identiteit zoveel verschillende dimensies. Een alternatief randje dat tot de kern van Dr. Martens behoort. Onze eenvoud overstijgt verhalen. Mensen kunnen onze 1460’s, 1461’s, noem maar op, dragen zoals zij dat willen. We zijn niet trendafhankelijk, dat vind ik zo fascinerend.”

Atelier Munro bindt autocoureur aan zich

Het Nederlandse merk Atelier Munro heeft een nieuw boegbeeld aan zich weten te binden: Formule E-wereldkampioen Nyck de Vries (zie foto’s hieronder). Dat meldt de maatpakkenspecialist in een persbericht. De Vries heeft zijn collectie samengesteld speciaal voor het reizen in stijl. Hij vond zijn inspiratie in zijn dynamische leven en passie voor racen, wat hem al van jongs af over de hele wereld brengt, aldus het perscommuniqué. Atelier Munro werkt regelmatig samen met boegbeelden uit verschillende sectoren. Zo zijn acteur Benja Bruijning, sommelier Simo Zbiri, architect Bjarne Mastenbroek en de Britse klassieke muzikant/televisiepersoonlijkheid Dominic Seldis ook merkambassadeur. [Tekst loopt door onder de foto.]

Nepreviews per 28 mei verboden

Het is vanaf 28 mei verboden om nepreviews te plaatsen of laten plaatsen bij webwinkels of op digitale platforms. Dat meldt de overheid op zijn website. De Eerste Kamer heeft vandaag ingestemd met het wetsvoorstel modernisering consumentenbescherming van ministers Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat) en Franc Weerwind (Rechtsbescherming) dat diverse regels in de digitale economie aanscherpt om consumenten duidelijker en eerlijker te informeren. Minister Micky Adriaansens: “Met deze regelgeving maken we vanaf mei een sterkere vuist tegen nepreviews. Ook moeten online platforms en winkels altijd duidelijk maken bij zoekresultaten dat het betaalde reclames betreft of dat er is betaald om een hogere plaatsing te krijgen. Platforms moeten bovendien consumenten laten weten wie verantwoordelijk is (verkoper of platform) voor levering, en afhandelen van retourzendingen. Dit past binnen mijn aanpak om het volledig en duidelijk informeren van de consument in de digitale economie te verbeteren en misleiding te stoppen.”

Ruim 8.000 pakketjes Bol.com vast na inval PostNL-depots

Door een inval van de Belgische politie bij drie depots van PostNL deze week zitten circa achtduizend pakketjes van Bol.com vast in twee verzegelde Belgische depots van PostNL. Bol.com reageert ‘verontrust’ over de politie-invallen, schrijft Twinkle. Het is nog onduidelijk wanneer deze kunnen worden bezorgd. Aan De Tijd laat het bedrijf weten zich zorgen te maken over de situatie bij onze zuiderburen. “We hebben PostNL dan ook nadrukkelijk om een reactie gevraagd. PostNL bezorgt al jaren pakketten van Bol.com en we hebben een goede relatie waarin we ook dit soort zaken met elkaar bespreken. We willen niet vooruitlopen op de uitkomst van de onderzoeken”, laat een woordvoerder weten. Begin deze week werd bekend dat de Belgische politie invallen deed bij enkele depots van de pakketbezorger in België vanwege een fraudeonderzoek. Daar werden eerst negen personen opgepakt. Drie daarvan, waaronder de topman, zitten nog vast. Ze worden verdacht van het leiding geven aan een criminele organisatie, mensenhandel en valsheid in geschrifte. Ondertussen blijven de depots, met daarin dus pakketten van klanten, gesloten. Onduidelijk is nog hoelang de deuren van deze depots dicht blijven. Naast de pakketten van Bol.com liggen er ook nog tientallen pakketjes van Kruidvat in.

Duitse webwinkels geven meeste info over duurzaamheid online

Duitse webwinkels geven online de meeste informatie over hun duurzaamheidsbeleid, zo blijkt uit een onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam waar Fashionunited over schrijft. Voor het onderzoek werden 810 online retailers uit 27 EU-landen beoordeeld op hun inspanningen op het gebied van corporate social Responsibility (CSR) helder weergeven op hun website. In Duitsland was dat 70 procent van de bedrijven. Tweede op de ranglijst is Zweden met 60 procent. Nederland staat op een gedeelde vijfde plaats met Ierland. Hier communiceert vijftig procent van de webshops helder over hun CSR-activiteiten. Het Europees gemiddelde ligt op 36 procent.