TOP

Nieuwe ceo voor Diesel

Diesel heeft in één week tijd te maken met diverse personele wisselingen. Zo heeft het denimlifestylemerk een nieuwe ceo aangesteld en neemt het afscheid van creatief directeur Nicola Formichetti.

Marco Agnolin is de nieuwe ceo van Diesel. Agnolin heeft volgens het merk een rijke ervaring in de modedetailhandel, onder meer bij Inditex. De afgelopen zeven jaar stond hij aan het hoofd van modeketen Bershka. “Mijn hele leven kijk ik al op tegen één bepaald merk en dat is Diesel. Ik ben trots om er deel van uit te maken en kijk ernaar uit mijn bijdrage te leveren aan dit unieke verhaal.” Agnolin volgt Alessandro Bogliolo op, die is vertrokken naar Tiffany & Co.

Getalenteerd

Renzo Rosso, oprichter van Diesel en president van het moederbedrijf OTB laat in een persbericht weten: “Ik ben trots om Marco te verwelkomen, één van ’s werelds meest getalenteerde leiders binnen de modewereld en iemand die ik al langer op de voet volg. Zijn ervaring en persoonlijke houding, gekoppeld aan onze visie van het merk, zullen bijdragen aan een succesvolle toekomst voor Diesel.”

Creatief directeur

Eerder deze week maakte de onderneming bekend dat creatief directeur Nicola Formichetti vertrekt. Het contract van de Formichetti loopt af en hij besloot dit niet te verlengen, maar zich te concentreren op zijn eigen merk Nicopanda.