TOP

Nieuwe CEO Esprit, ruim 81.000 NOW-aanvragen en handelsakkoord met VK ‘goed voor webwinkels’

Modemerk Esprit heeft een nieuwe CEO en er zijn ruim 81.000 aanvragen gedaan voor de derde ronde van de NOW-regeling. Verder zegt Thuiswinkel.org dat het handelsakkoord met het Verenigd Koninkrijk goed is voor de webwinkels. Dat en meer lees je in dit nieuwsoverzicht van 28 december.

UWV krijgt ruim 81.000 NOW-aanvragen

Uitkeringsinstantie UWV heeft ruim 81.000 aanvragen gekregen voor de derde ronde van de loonsubsidie NOW (Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid). Dat schrijft de Volkskrant. Meer dan een kwart van de aanvragen is gedaan na het ingaan van de lockdown die op 14 december is ingegaan. Werkgevers die door de coronacrisis hun omzet zagen dalen konden sinds half november wederom een aanvraag indienen voor vergoeding van tot 80 procent van de loonkosten. In de eerste instantie was het de bedoeling om de derde aanvraagperiode tot 13 december te laten lopen, maar vanwege de lockdown werd het NOW-loket op 16 december weer twee weken heropend. Na die datum kwamen 23.000 aanvragen binnen. Er hebben zich minder werkgevers gemeld dan aan het begin van de coronacrisis, toen 149.000 ondernemers een beroep deden op de regeling. Maar het zijn er nu weer meer dan tijdens de zomermaanden. Tot nu toe heeft het UWV 1,3 miljard euro aan voorschotten overgemaakt voor de derde periode NOW. Daarmee worden zo’n 1,1 miljoen banen overeind gehouden. Half februari start de vierde steunronde.

‘Handelsakkoord VK en EU goed nieuws voor webwinkels’

Het feit dat er een handelsakkoord is gesloten tussen de Europese Unie (EU) en het Verenigd Koninkrijk is goed nieuws voor webwinkels. Daarvan is belangenvereniging Thuiswinkel.org overtuigd, schrijft Retailtrends. De precieze effecten voor de Nederlandse online retailers moeten weliswaar nog in kaart worden gebracht, maar volgens directeur beleid en belangenbehartiging Martijn Hos zijn ondernemers met deze deal beter af dan zonder deal. “Onder meer omdat er straks strengere eisen gelden dan bij andere vrijhandelsakkoorden van de EU, waardoor er voor een gelijk speelveld wordt gezorgd.” Hos stelt wel dat er ook nadelen aan het akkoord kleven. Zo zal de handel met het Verenigd Koninkrijk vanaf 1 januari een stuk moeilijker worden en aan de grens zullen extra kosten worden gemaakt. Hoe hoog die kosten zijn, zal volgend jaar pas duidelijk worden.

Agentuur Sjaak Gilsing Fashion organiseert eigen mode-event

Mannenmodeagentuur Sjaak Gilsing organiseert eind januari een eigen event voor inkopers, de Fashion Days. Dat laat het bedrijf weten via een persbericht. Op deze dagen kunnen winkeliers de nieuwe wintercollecties 2021-2022 van zijn merken Casamoda, Club of Comfort, Redpoint en Venti bekijken. Er zijn speciale inkoopaanbiedingen. De Fashion Days vinden plaats op zondag 24 januari (10:00-17:00 uur) en maandag 25 januari (9:00-17:00 uur) in de showroom van Sjaak Gilsing Fashion aan de Bramenberg 12a, Eemnes.

LEES OOK: Modebeurzen: de kalender voor inkoop winter 2021-2022

Nieuwe CEO voor Esprit

Modemerk Esprit heeft een nieuwe CEO. Dat meldt onder meer WWD. De CEO wordt Mark Daley. Ook is er een nieuwe Chief Product Development Officer aangesteld: Yung Wan. Volgens WWD geldt dit als een laatste poging om het merk nieuw leven in te blazen. Het gaat al langere tijd niet goed met Esprit; in maart dit jaar vroeg de Duitse tak van de holding bescherming tegen crediteuren aan. Het merk noteert voor het fiscale jaar, dat eindigde in juni, een verlies van 3,9 miljard Hongkongse dollar (439,2 miljoen euro). Dit verlies is volgens he bedrijf veroorzaakt door een reeks teleurstellende resultaten na de plotselinge annulering van een joint venture-overeenkomst om het merk opnieuw te lanceren op het vasteland van China. Daarbij heeft het bedrijf ook last van Covid-19.