TOP

Nieuwe Belgische beurs: Inter Amicos

België krijgt weer een modevakbeurs. Op 6 en 7 juli 2014 is de eerste editie van de nieuwe Belgische modevakbeurs Inter Amicos. Het event vindt plaats in de Waagnatie Expo & Events in Antwerpen.

Het nieuwe halfjaarlijkse mode-evenement Inter Amicos richt zich op het midden tot middenhoge segment. “Daaronder verstaan we onder meer merken zoals Geddes & Gillmore, G-Star, Jaggy’s, Vintage 55, Tommy Hilfiger, Blent en G-sus. Dus we richten ons zeker niet op het hoogste segment”, zegt Maarten van der Graaf. Hij is een van de drie organisatoren van het evenement.

Merken die definitief gaan exposeren zijn nog niet bekend. Over twee weken hoopt de organisatie de eerste namen van exposanten bekend te maken. De organisatie is in onderhandeling met ongeveer 60 merken, waaronder bovengenoemde labels.

Nieuwe presentatietechnieken

Ongeveer honderd merken zullen met nieuwe presentatietechnieken hun nieuwste collecties presenteren. De beelden worden getoond op moderne flatscreens en door het hele gebouw hangen schermen. Daarop worden de modeshows getoond zodat je niet daadwerkelijk naar de catwalk hoeft te lopen om de show te kunnen volgen.

Daarnaast biedt het podium voor elk segment plaats aan shows en entertainment. Ieder half uur wordt er een modeshow gegeven. Tot de segmenten behoren dames- en herenconfectie, jeans, accessoires en schoenen.

Interessant voor Nederland
Inter Amicos Fashion Fair Antwerp wordt een Belgisch platform maar volgens Van der Graaf ‘uiteraard interessant voor de Nederlandse labels die de Belgische markt op deze wijze willen bewerken’. De organisator zegt dat zeker 80 procent van de aanmeldingen Nederlandse labels betreft. “De locatie is strategisch gelegen en makkelijk bereikbaar voor de Belgische en Nederlandse retail.”

Het evenement is alleen toegankelijk voor geregistreerde beursbezoekers en voor geaccrediteerde pers. Ondernemingen en personen die geen relatie hebben met de mode-industrie krijgen geen toegang.

Organisatoren
Maarten van der Graaf is sinds de jaren tachtig consultant voor modelabels als Van Gils. Zijn medeorganisatoren zijn Johan J. de Nooijer, hij werkte onder meer voor Jil Sander, en Jean Pierre Cornelis. Hij is nog niet eerder werkzaam geweest in de mode-industrie maar heeft veel ervaring met het organiseren van evenementen.