TOP

Nieuw: speciale brievenbus voor pakketjes

Vanaf 1 juni is het voor consumenten mogelijk om een Lockbox aan huis te plaatsen. In deze speciale brievenbus kunnen pakketjes bezorgd worden als er niemand thuis is.

Gerald van Kooten, een van de bedenkers van Lockbox, vertelt in een interview met Bright: “Het idee voor een bezorgkast ontstond uit eigen frustratie over pakketbezorging. Mijn partner en ik werken allebei, waardoor online bestellingen bij de buren worden afgegeven. Als je regelmatig iets bestelt, zadel je de buren met pakketjes op.”

Hoe werkt het?
Wanneer de consument iets online besteld, wordt de pincode van de Lockbox vermeldt achter de achternaam of in de extra adresregel. Hierdoor kunnen alle koeriersbedrijven de pakketten bezorgen.

De Lockbox is 75 cm hoog, 40 cm breed en 30 cm diep en wordt naast de deur geplaatst. Een bijgeleverde sticker waarop staat dat de consument een Lockbox heeft moet onder de deurbel geplakt worden zodat de pakjesbezorger ervan op de hoogte is. Aan de zijkant van de Lockbox zit een sticker met instructie voor de postbezorger. De bezorger typt de pincode in en kan het pakket achterlaten in de box.

In de pilotfase hebben 100 consumenten de Lockbox getest. Vanaf 1 juni 2014 is deze definitief op de markt. Een box kost 224 euro en is verkrijgbaar via de webshop van Lockbox. Gerald van Kooten geeft aan dat het binnenkort ook mogelijk wordt om pakketten te verzenden via de Lockbox. “Zo kun je bijvoorbeeld spullen die je via Marktplaats verkoopt, versturen via de Lockbox,” zegt van Kooten tegen Bright.

Concurrentie
Toch is de Lockbox niet helemaal uniek. Logibox startte al in 2011 met bezorgbrievenbussen in Nederland. Ook koeriersbedrijf DHL werkt met bezorgkasten in Duitsland. Binnenkort plaatst het koeriersbedrijf de eerste pakketautomaten op openbare plekken in Nederland. Dat meldt Twinkle Magazine.