TOP

Nieuw retailconcept Nike onthuld, Jorg Ruis best geklede ondernemer en Batavia Stad groeit

De Amerikaanse sportkleding-gigant Nike heeft op de Paris Fashion Week een nieuw boetiekconcept voor vrouwen gepresenteerd. Verder: in meer dan de helft van de 62 V&D-panden zijn weer winkels gevestigd of worden deze verbouwd om nog dit jaar een winkel te huisvesten, en Jorg Ruis is de best geklede ondernemer van Nederland volgens House of Einstein. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van vandaag.

De omzet van Batavia Stad groeit met 15 procent in 2017

De outlet Batavia Stad in Lelystad heeft zijn omzet vorig jaar met vijftien procent zien toenemen. Die dubbele groeicijfers staan niet op zichzelf, het is een trend van de laatste jaren voor de outlet. Batavia Stad heeft meer bezoekers uit eigen land getrokken. Maar ook uit het buitenland is er sprake van en stijging, vooral van Chinezen. Het totaal aantal bezoekers nam met zo’n 15 procent toe. Vorig jaar breidde het outletcenter uit met 40 nieuwe winkels van merken als G-Star, Fred de la Bretonière, Samsonite, WMF en Marlies Dekkers.

Nike zet in op de sneakermarkt voor vrouwen met nieuw retailconcept Unlaced

De Amerikaanse sportkleding-gigant heeft op de Paris Fashion Week het nieuw boetiekconcept Unlaced gepresenteerd. Unlaced moet ‘een sneakerwalhalla voor vrouwen’ worden. Dit nieuwe op vrouwen gerichte shop-in-shop-concept wordt op 27 maart 2018 online gelanceerd en de uitrol begint in de belangrijkste Nike-winkels en wholesale-partners, te beginnen met een van Nike’s locaties New York deze zomer.

Groot deel Lake Side-filialen is gestart met faillissementsverkoop

Het ziet er niet naar uit dat er een doorstart komt voor de modeketen Lake Side. In ieder geval niet in de huidige vorm. Veel filialen zijn een faillissementsverkoop gestart. Sommige retailers willen doorstarten, zonder Lake Side.

10 V&D-panden nog zonder bestemming, de helft alweer gevuld met winkels

Volgens adviesbureau DTNP zijn in meer dan de helft van de 62 V&D-panden weer winkels gevestigd, of worden deze verbouwd om nog dit jaar een winkel te huisvesten. Hudson’s Bay, H&M en Zara nemen hiervan het grootste deel voor hun rekening. In de panden in Almelo en Gorinchem komen appartementen. In Haarlem Schalkwijk en Oss worden de panden gesloopt. Het pand in de Kalverstraat wordt een kantoor huisvesten en in Zoetermeer is er een museum te vinden in de voormalige winkel.

Voor acht andere panden zijn er al min of meer concrete plannen, voor diverse functies, variërend van winkels, woningen tot een cultuurcentrum. Tien van de panden, veelal in middelgrote centra, hebben nog geen nieuwe bestemming gekregen. Het laat volgens DTNP zien ‘dat grotere centra in Nederland nog veelal veerkrachtig zijn, en dat het vooral de middelgrote centra zijn die op minder interesse vanuit de markt moeten rekenen.’

Jorg Ruis is de best geklede ondernemer van Nederland

Online shoppingservice House of Einstein heeft onlangs Jorg Ruis uitgeroepen tot Best Geklede Ondernemer van 2018. Mei Ling Tan, mede-oprichter van House of Einstein, vertelt over de verkiezing. “We willen zakelijk geklede mannen in de spotlight zetten en inspireren.”

Hunkemöller gaat distributiecentrum verhuizen

Het lingeriemerk knapt uit zijn jasje op de huidige locatie, meldt de krant De Gooi- en Eemlander. “We zijn er al enige tijd mee bezig. De kogel is nu door de kerk. Met man en macht wordt gezocht naar een nieuwe locatie. We kijken in de regio Hilversum, vanwege de centrale ligging en omdat veel werknemers in Hilversum wonen.”, zegt Hunkemöller-woordvoerster Céline van Nes tegen de krant. Gekeken wordt naar beschikbare panden, maar ook nieuwbouw is een optie. Het plan is eind 2019 te verhuizen. Onzeker is of het hoofdkantoor mee verhuist. “Vooralsnog niet.”