TOP

Nieuw mannenmodemerk: North.84

North.84 is een nieuw broekenmerk voor mannen. Oprichter en eigenaar Paul Horst vertelt over de plannen.

Hoe is het idee ontstaan om dit merk te starten?Paul Horst: “Na zeven jaar broeken maken en verkopen voor een bedrijf, was het tijd voor een nieuwe uitdaging.

Maar in deze economische uitdagende tijd moet je het wel anders doen, naast een kwalitatief goed product moet je ook met de retailers meedenken over welke behoefte zij hebben, zoals kwaliteit, omzetsnelheid en margeverbetering.”

Hoe ben je te werk gegaan? “In juni 2012 zijn we gestart en met productiehuizen om tafel gaan zitten. Dit liep zeer voorspoedig en twee maand later was de collectie voor zomer 2013 een feit.”

Waarmee onderscheiden jullie je? “Wij specialiseren ons in broeken. We kunnen in het seizoen produceren en binnen twee weken leveren. Op deze manier kunnen ondernemers bijsturen waar nodig is, zodat het juiste artikel op het juiste moment in de winkel ligt.”

Hoe ziet de collectie er uit? “Op dit moment maken wij alleen collecties voor mannen en introduceren voor winter 2013 diverse nieuwe modellen, zoals chino’s en 5-pockets. We maken twee collecties per jaar en produceren in het seizoen om de 5 à 6 weken bij. Wij bewegen ons in de prijsklasse 99,95 euro tot en met 119,95 euro. Met marges tussen de 2.9 en 3.1.”

Wat zijn de plannen voor 2013? “We gaan komend seizoen nieuwe modellen introduceren, we verhuizen naar een nieuwe locatie (Lindenhof 9 in Hattem) om de groei logistiek te kunnen opvangen en we gaan vooral heel goed luisteren naar de behoeftes uit de markt.”

Op dit moment is North.84 verkrijgbaar bij 60 winkels.