TOP

Nieuw mannenmodemerk FLACQ verkoopt alleen online

FLACQ is een nieuw mannenmodemerk dat alleen via de eigen webshop te koop is. Oprichters Remco Zeck en Sabine Bleumink vinden dat er te weinig aanbod voor mannen op het web is.

“Als startende ondernemers zullen we klein moeten beginnen en langzaam het assortiment moeten uitbreiden om de klant beter te bedienen”, zegt Remco Zeck, die net als Sabine Bleumink, vorig jaar zijn studie aan het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) afrondde. Komende zomer wil het stel ook chino’s, shirts en polo’s gaan verkopen. Nu verkopen ze alleen nog truien, vesten, T-shirts en shawls.

Het duo koos voor mannenmode, omdat er op het web nog weinig aanbod is voor deze groep in tegenstelling tot vrouwenmode. ”Op het web wordt de vrouw beter bedient dan de man als het gaat om kleding”, aldus Zeck. “Daarnaast vinden steeds meer mensen het leuker en gemakkelijker om online te winkelen en de markt is nog steeds groeiende. Vandaar dat we met de verkoop via een webshop starten. Dit heeft veel voordelen: geen hoge huurkosten, een directe lijn naar de consument en je hebt gewoonweg meer vrijheid”, legt Bleumink uit.

De merknaam FLACQ is vernoemd naar een district in Mauritius, waar beiden een stage voltooiden bij een Mauritiaans kledingmerk. Het merk staat voor kwaliteit, eenvoud en comfort. In het eerste seizoen worden er gebreide artikelen aangeboden waarbij merinowol de hoofdrol speelt.