TOP

Nieuw kinderkledingmerk: basics van Mambotango

Het Belgische kinderkledingmerk Mambotango zet zijn eerste stappen op de Nederlandse markt. Het gaat om een basicwear collectie uit voorraad voor baby's en kinderen tot 8 jaar.

Initiatiefnemers zijn Kim Zeegers (1973) en Karen Segers (1968). Beide misten hippe, comfortabele, kwalitatief goede en betaalbare basicwear voor hun kinderen. Samen vonden ze de tijd rijp voor tijdloze basicwear. En zo ontstond Mambotango. Intussen zorgt Kim voor de productie en de verkoop in de winkels, terwijl Karen de communicatie verzorgt. Birgit Muller vertegenwoordigt het label in Nederland.

Waarom een nieuwe basicwear collectie?
Wat bezielt twee zakenvrouwen om een nieuwe lijn in basicwear op de markt te brengen? “We zien een ruimte in het baby- en kinderkledingsegment die niet wordt ingevuld”, legt Karen uit. “Het is een ruimte van stijlvol, zonder te exclusief te zijn. Betaalbaar, zonder in te boeten op kwaliteit. Bescheiden, maar vooral hip en anders: de meeste merken maken onderscheid tussen meisjes en jongens. Mambotango streeft naar uniseks.”

Voor de lancering van hun kinderondergoedlijn gingen Kim en Karen niet over één nacht ijs. Ze deden een grondig marktonderzoek en maakten samen een businessplan. Ze schakelden een patronenmaakster in en na veel proefontwerpen belandden ze voor de productie uiteindelijk in Turkije bij een gecertificeerde leverancier. Het Europees erkend label garandeert een kindvriendelijk verfproces.

De collectie
Mambotango maakt basics in zes kleuren die eindeloos te combineren zijn. De collectie omvat eigentijdse, comfortabele en kleurrijke babybody’s zonder mouw, met korte en lange mouw in 95% katoen 225 gram en 5% elastan. Voor kinderen van 2 tot 8 jaar zijn er T-shirts zonder mouw, en met korte of lange mouw. Er is een jongensboxer en een meisjeshipster. Dit alles in dezelfde katoenkwaliteit als de body’s.

Online en via winkels
Mambotango brengt zijn collectie op de markt via zwangerschapswinkels, kinderkleding speciaalzaken en lifestylewinkels. Een overzicht daarvan is te vinden op de website http://www.mambotango.be/. Daar kunnen geïnteresseerden ook de klok rond terecht in een online webshop.