TOP

Nieuw in Nederland: Uniform

De beurzen en de inkoop voor winter 2011/2012 komt er aan en voor wie nog op zoek is naar nieuwe merken, stelt Textilia deze week elke dag een nieuw jeansmerk aan je voor. Vandaag is de beurt aan Uniform.

Het Italiaanse jeansmerk Uniform bestaat sinds 1982 was in de jaren tachtig heel groot bij de echte jeanskenners. Het label is vanaf de najaarscollectie 2011 weer terug op de Nederlandse markt.

De expertise van Uniform is gebaseerd op de diepgaande kennis in het complexe proces van het maken van jeans. Het merk maakt gebruik van de hoogste kwaliteit denim en ontwikkelt geavanceerde wassingen. De met de hand verrichte behandelingen, in meerdere gradaties van slijtage, creëren een vintage style. Er zijn vijf modellen jeans voor mannen: slim fit, straight fit, regular comfort, taps en baggies. Daarnaast zijn er altijd vier katoenen stijlen: chino slimfit, chino regular, cargo en worker.

North Post Amsterdam (ook distributeur van Aeronautica Militare, Blauer USA en Etiquate Negra) wordt in Nederland verantwoordelijk voor de distributie van Uniform Jeans. Het merk wordt gepositioneerd in de medium tot high fashion winkels.