TOP

Nieuw in Nederland: meisjeslijn Pauline B

De meisjeslijn van het Belgische damesmodemerk Pauline B is nieuw in Nederland, Het label wordt vertegenwoordigd door Marieke Schouten en Monique Kind Derwort van Maatjes Kinderkleding.

Pauline B bestaat in België al zo’n veertien jaar en heeft een dameslijn met als afgeleide daarvan een meisjescollectie. De dameslijn is al langer in Nederland verkrijgbaar. Nu is hier dus ook de meisjeslijn bijgekomen. Marieke en Monique werkten allebei in de damesconfectie en waren zodoende al bekend met de dameslijn.

Marieke Schouten: “Dit is het eerste seizoen dat we als vertegenwoordigers met de meisjeslijn in Nederland aan de weg timmeren. We zoeken het in de klassiekere delen van Nederland. In eerste instantie de omgeving Den Haag, Wassenaar, maar ook Brabant en Limburg en winkels op de Veluwe. Het is geen makkelijke tijd, maar er wordt bij winkels waar we verkopen positief gereageerd.”

Winter 2012

Pauline B werkt met voororder. Op dit moment wordt de collectie voor winter 2012 verkocht. Marieke: “Daarmee lopen we wat achter de feiten aan. Waar we nu dus op mikken is dat winkeliers de collectie zien en in elk geval voor het nieuwe seizoen budget zullen vrijhouden.”

Collectie

De collectie bestaat uit broeken, jurkjes, T-shirts, sweats, knitwear, rokjes en jassen. Voor winter 2012 draait het net als zomer 2012 om kleur en colorblocking. Denk aan groen, oranje, rood, kobalt, geel en framboos/fuchia. Er is niet zozeer een thema. Toch zijn er wel dierenprints van panda, tijger, zebra verwerkt op T-shirts en sweats.  Highlights in de collectie zijn de jurkjes met een klassieke touch, de stoere sweatrokjes, de donsjassen en de geruite caban. De strikjes op jurkjes en vesten zijn afneembaar.

De winkelverkoopprijzen liggen vanaf  39 euro (T-shirts), sweats/vesten va 69,- jurkjes va 75,- broeken va 69,- jassen 149,-. De meisjeslijn is verkrijgbaar in de maten 4 t/m 16 jaar, wat voor de Nederlandse markt 3 t/m 13/14 jaar inhoudt.

Verkoopinformatie: Maatje Kinderkleding in Heemstede > Marieke 06 30 40 50 40/ Monique 06 44 30 26 17, monique-marieke@paulineb.com; www.paulineb.com