TOP

Nieuw fashion event: The Fashion Gallery

Dertig boetiekmerken presenteren hun nieuwe collectie op maandag 21 januari 2019 op een eigen kleinschalig fashion event in Amsterdam: The Fashion Gallery. “Er is behoefte aan een eigen event voor boetiekmerken.”

Foto: Femmes du Sud

The Fashion Gallery is een vervolg op het event A Small Gathering, dat in juli 2018 voor het eerst werd gehouden en waar een tiental modemerken in de Amsterdamse eventlocatie Wicked Grounds hun collectie presenteerden met een hapje en een drankje. Dit seizoen was er bij de deelnemende merken én bezoekers behoefte aan een vervolg, maar de toenmalige organisatie heeft besloten het niet meer opnieuw te organiseren. Daarop besloot Karin Vink, mede-eigenaar van het label Femmes du Sud, zelf de handschoen op te pakken.

Boetieksegment

“Modefabriek is een prima beurs, maar samen met de andere merken voelen we een duidelijke behoefte aan een apart segment voor boetieklabels in het middenhoge segment”, vertelt Vink. “Ik ben twee weken geleden gaan rondbellen en agenten en merken waren heel enthousiast. In anderhalve week had ik dertig hele toffe merken bij elkaar. We geloven in het sterke effect van al deze labels samen. Ze hangen vaak ook letterlijk naast elkaar in de winkel.”

Deelnemende merken

De deelnemende labels zijn 2nd Day, Âme, Bea Mombaers by Serax, Blandat Co-lab, Chic Appeal by DePio, Copenhagen Footwear, Day, Diega, Dutchess, Femmes du Sud, Hanami d’Or, Hartford, Hunkøn Studio, Iben, Just in Case, LivtheLabel, Martine Viergever, Monique van Heist, Petra Reijrink Sieraden, Rabens Saloner, Ruby Tuesday, Rue Blanche, Sally Blue, Sand Copenhagen, Ssaar, Stella Nova, Susan Bijl, Tiger of Sweden en Underprotection. Al deze merken staan niet op Modefabriek. Er kunnen eventueel nog enkele merken aansluiten.

Op uitnodiging

The Fashion Gallery is op maandag 21 januari van 15 tot 20 uur in Hotel De Goudfazant in Amsterdam Noord. Het event wordt een combinatie van een fashion show in een gallery sfeer, collectiepresentaties van de deelnemende labels en een walking diner. “De tijd sluit aan op Modefabriek, zodat mensen daar eerst heen kunnen om daarna bij ons de dag af te sluiten. Het is wel een ander concept dan The Small Gathering. Je kunt bijvoorbeeld niet meer zomaar binnenlopen, want het event is alleen op uitnodiging toegankelijk. We nodigen heel gericht retailers uit, want we willen het niveau hoogwaardig houden.”

Veel animo

In eerste instantie zou er plek zijn voor 150 gasten, maar Vink kijkt momenteel nog naar de mogelijkheden om dit aantal uit te breiden. “Alle deelnemende labels hebben al gepolst bij klanten en die staan er enorm voor open. Het is een heel compact en overzichtelijk event. Geen traditionele beurs met alleen maar standjes. Zelf kijk ik erg uit naar de fashion show, die anders zal zijn dan een gewone modeshow en waar alle deelnemende merken in te zien zijn.”