TOP

Nieuw concept voor Little Label

Little Label lanceert dit inkoopseizoen een nieuw collectieconcept. Daarmee wil het Nederlandse kinderlabel vanaf najaar 2013 meer dan ooit een kleurenstatement maken.

Zeven jaar geleden startte Little Label met een doorlopende basiscollectie waarin alle stijlen onderling goed gecombineerd konden worden. Twee jaar geleden kwam daar een tweede lijn bij onder de naam Little Label De Luxe. Deze collectie verscheen twee keer per jaar als hippe aanvulling op de bekende, doorlopende basics. Vanaf winter 2013 gaat alles samen komen in één totaalcollectie onder de naam Little Label, waarvan een deel elk seizoen wisselt. Niet alleen qua stijl, maar ook qua kleur, passend bij de laatste modetrends. De bekende stijlen in de vertrouwde basiskleuren blijven wel bestaan maar deze zullen ook in seizoenskleuren gaan verschijnen.

Eén totaalcollectie
Het nieuwe concept komt voort uit vraag vanuit de markt. Er is volgens Little Label behoefte naar één totaalcollectie waarbinnen alle stijlen en kleuren met elkaar te combineren zijn. Een complete basisgarderobe waarmee naar hartelust gemixt en gematcht kan worden. Zo kan elke ouder complete sets samenstellen tot aan de sokken toe.

Commerciëler
In totaal brengt Little Label voor winter 2013 25 bestaande stijlen in zowel basiskleuren als seizoenskleuren. Daarmee wordt de collectie niet alleen twee keer zo groot, ook brengt deze via kleur en materiaal meer combinatiemogelijkheden. Door de nieuwe manier van werken kan met de collectie een gevarieerder winkelbeeld gecreëerd worden. Bovendien maakt het de sets commerciëler, meent Little Label.

Seizoenskleuren
Voor winter 2013 zijn de seizoenskleuren army green, royal blue, jade green, raspberry pink en dark blue. De basiskleuren grey melange, anthraciet, wit en de nieuwe basis kleur blossom pink maken het kleurbeeld voor de winter compleet.

Sets
De collectie begint voor de allerkleinsten met rompers en jumpsuits. Voor grotere kinderen zijn de hippe en comfortabele sweatrokjes te combineren met de sweats en gebreide vestjes en truitjes. De sets kunnen afgemaakt worden met bijpassende sokken en maillots, kekke mutsen en sjaals. Het grootste deel van de collectie is gecertificeerd als organisch van oorsprong. De maten van de totaalcollectie lopen van 44-140.

Little Label is te zien op Kleine Fabriek op 13 en 14 januari 2013