TOP

Nieuw: brillenmerk Charlie Temple

Een nieuw brillenmerk op basis van een nieuw concept. ‘’Waarom zou je elke dag dezelfde bril dragen, je hebt toch ook niet maar één setje kleren?’’

‘Iedereen moet de perfecte bril kunnen kopen zonder een fortuin uit te geven.’ Dit is de gedachte achter het nieuwe brillenmerk Charlie Temple. Oprichter Leon Planken is na een schrikervaring gaan onderzoeken hoe hij een nieuw concept  kon opzetten zonder een bedreiging te vormen voor bestaande opticiens.

Planken kocht destijds een bril voor zijn zoontje Charlie toen hij schrok van de prijs. In een persbericht vertelt hij: “Ik ontving een rekening van 400 euro en bedacht me dat ik voor de prijs van een iPad, een montuur met twee glazen kreeg. Tijdens de drie weken die ik op de bril moest wachten werd ik nieuwsgierig naar hoe een bril eigenlijk gemaakt wordt.”

Nieuw concept

Na uitgebreid onderzoek en reizen naar Frankrijk, Duitsland, Italië, China, Korea en Japan, is het concept ontstaan. Het in eigen beheer ontwerpen en maken van de bril zou je prijs van een complete bril flink verlagen.

“Veel geld vragen voor een montuur en daar bovenop ook nog dure glazen verkopen is niet meer van deze tijd. Er zit een hoop lucht in de optiekbranche, in de hele keten wordt er verdiend aan en bril en aan het eind krijgt de consument de rekening gepresenteerd, daar gaan wij verandering in brengen”, aldus Planken.

Bij Charlie Temple is er keuze uit verschillende modellen in meerdere kleuren. Hierdoor kunnen mensen zelf bepalen wat voor soort bril ze willen hebben. “Je gezicht is het eerste wat mensen zien, het is je visitekaartje, dus waarom zou je elke dag dezelfde bril dragen, je hebt toch ook niet maar één setje kleren?”

Charlie Temple bril Barron credit Charlie TempleCharlie Temple bril Pascal credit Charlie Temple

Charlie Temple bril Steven S credit Charlie TempleCharlie Temple bril Stanton credit Charlie Temple

Collectie

Charlie Temple heeft een ruim assortiment aan brillen. Deze bestaat uit een collectie kunststof brillen, een collectie handgemaakte acetaat brillen en de pas gelanceerde Charlie Temple Signature collectie. Voor 9,99 euro heb je een bril op sterkte en voor 25 euro heb je een handgemaakte bril ‘van topkwaliteit’. De Charlie Temple signature collectie bestaat uit brillen gemaakt van Italiaans acetaat en zijn verkrijgbaar vanaf 38 euro.

Snelle levering

De voorraad van het glasatelier van Charlie Temple telt 80.000 glazen. Door deze ruime voorraad is het mogelijk om de brillen binnen één werkdag te leveren. Alle glazen worden geslepen in het eigen atelier in Delft. Deze worden stuk voor stuk gecontroleerd en afgestemd door de opticiens van het merk voordat ze het glasatelier verlaten om opgestuurd te worden naar de klant.