TOP

Nieuw beursconcept opent in Londen

In januari 2016 start een nieuwe modebeurs in Londen: WeAr Select. De beurs is een initiatief van het internationale modevakblad WeAr Magazine.

Klaus Vogel, uitgever van het internationale modevakblad WeAr Magazine en mede-oprichter van de Berlijnse modebeurs Premium is samen met het trendbureau WGSN een nieuwe modebeurs gestart: WeAr Select. Dat meldt het Engelse modevakblad Drapers De eerste editie van de beurs vindt plaats op 9 en 10 januari 2016 in conferentiecentrum Old Billingsgate, dat is tijdens de mannenmode Fashion Week in Londen.

Nieuwe merken

Op WeAr Select zullen maximaal 300 mannen- vrouwen en schoenenmerken een selectie van hun nieuwe collectie laten zien. Dit nog voor de volledige collecties worden gepresenteerd op de internationale modebeurzen. Het doel van de organisatoren is dat inkopers, handelaren en media de kans krijgen het werk van nieuwe designers en merken te zien, omdat die op de grote beurzen vaak over het hoofd worden gezien.

Wereldwijd

Vogel zal samen met WGSN zelf de designers en merken uitzoeken die staan op de beurs. Deze komen uit de hele wereld, zo vertelt hij aan Drapers: “Van de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Parijs, Italië en Tokyo tot de minder bekende landen als China, Brazilië, Mexico, Thailand en Korea.”