TOP

Nederlandse vrouw wil grotere borsten

Een op de drie Nederlandse vrouwen zou liever grotere en stevigere borsten willen hebben. Dit blijkt uit onderzoek van Intomart onder dertigduizend Nederlanse vrouwen.

Ongelooflijk, want uit recent onderzoek van Textilia uitgevoerd door GfK, blijkt dat Nederlandse vrouwen al een van de grootste cupmaten van Europa hebben: 36 procent draagt cupmaat D of groter. 

Om deze grotere borsten te krijgen gaan de ondervraagden het liefst niet onder het mes: voor slechts 9 procent is zo’n ingreep een serieuze mogelijkheid. 12 procent zou wel een borstverkleining willen. 
Het onderzoek van Intomart vond plaats in opdracht van Sur Plus, producent van Clinical Breast Grow Serum, een crème waardoor borsten een cupmaat zouden groeien.

Volgens het onderzoeksbureau willen vooral moeders met jonge kinderen grote en stevige borsten. Van de vrouwen met kinderen tussen 0 en 5 jaar zou 50,8 procent een maatje groter willen. Vrouwen die drie of meer kinderen hebben, zijn helemaal ontevreden over hun boezem’s, bijna 30 procent geeft er een onvoldoende voor.

De Nederlandse vrouw is sowieso niet zo blij met de eigen borstpartij want 15 procent van de ondervraagden geeft de eigen borsten maar een schamele 5 of zelfs minder.