TOP

Nederlandse topdesigners naar modeweek Aruba in Style

Op het zonnige Aruba vindt van 3 tot en met 6 november de Internationale modeweek Aruba In Style plaats. Nederland is er goed vertegenwoordigd met shows van Jan Taminiau, Bas Kosters en Antoine Peters.

De Internationale modeweek Aruba in Style, kan het beste omschreven worden als een aaneenschakeling van modeshows, exclusieve feesten, presentaties en designevenementen, waar naast Jan Taminiau, Bas Kosters, Fong Leng en Antoine Peters ook diverse andere bekende Nederlandse kunstenaars en ontwerpers aan deelnemen. Zo vinden er modeshows van Matthijs van Bergen, Marga Weimans en Edwin Oudshoorn plaats en wordt op een bijzondere locatie een speciaal ontwerp van Viktor & Rolf getoond.

SALON/
Ook is er de internationale mode & design expositie SALON/ waar Arubaanse, Zuid-Afrikaanse en Nederlandse modeontwerpers, fotografen, artiesten en designers installaties in diverse ruimtes presenteren in de omgeving van San Nicolas en Oranjestad. Op deze manier kan Aruba niet alleen haar eigen kunstenaars aan een internationaal publiek tonen, maar ontstaat er ook een kruisbestuiving tussen verschillende kunstdisciplines en culturen. Ronchi de Cuba, medeoprichter van Aruba in Style en modeontwerper, zegt hierover: “SALON/ is voor ons een waardevolle toevoeging aan een internationaal modespektakel waarbij we bezoekers vanuit heel de wereld willen laten zien dat Aruba niet alleen een prachtig eiland is waar je van een heerlijke, ontspannen vakantie kunt genieten, maar waar je ook in tropische sferen de nodige cultuur kunt opsnuiven. Daarnaast tonen we met Aruba in Style aan dat het eiland zich steeds meer op het scherp van de snede bevindt als het om mode gaat.”