TOP

Nederlandse ontwerpers showen in Shanghai

De Nederlandse ontwerpers And Beyond, Avelon, Daryl van Wouw en Mattijs hebben afgelopen weekend hun collecties geshowd tijdens de Shanghai Fashion Week. Dit als onderdeel van het nieuwe project Dutch Fashion Here & Now: Shanghai Fashion Week 2010.

De show in Shanghai was het eerste project van de onlangs opgerichte stichting NL Fashion Incubator. Doel van deze stichting is onderscheidend hoogwaardig, modetalent te ondersteunen in het groeiproces van kleine zelfstandige naar zakelijk gezonde onderneming.

Dit alles in samenwerking met Modint en als onderdeel van het Dutch DFA programma.

Modefabriek

Tijdens de Shanghai Fashion Week draaide het om de mogelijkheden voor Nederlandse labels op de Chinese markt. Dutch Fashion Here & Now in Shanghai was opgebouwd uit vier onderdelen: naast de show van And Beyond, Avelon, Daryl van Wouw en Mattijs was er een showroom, gefaciliteerd door Modefabriek, waar deelnemende labels potentiële inkopers konden ontvangen. Overigens voert Modefabriek zelf ook een onderzoek uit naar de commerciële mogelijkheden voor de beurs in deze markt.

Onderwijs

Verder draaide het om productie en onderwijs. De deelnemende labels brachten een bezoek aan de beurs InterTextile en deden mee aan een workshop met productiespecialisten die in China werkzaam zijn. Tenslotte presenteerden eindexamenstudenten van de KBK, het AMFI en HKU een aantal stukken tijdens een show, waarbij directies van de belangrijkste academies in Shanghai aanwezig waren. De Chinese en Nederlands afgevaardigde modeacademies hebben bovendien gekeken naar de mogelijkheden om kennis en studenten uit te wisselen.