TOP

Nederlandse ontwerpers kleden Ilse en Waylon voor songfestival

Ontwerpers Claes Iversen en Jan Boelo kleden gelegenheidsduo The Common Linnets voor het Eurovisie Songfestival. Gaan deze outfits van Ilse de Lange en Waylon voor de gedroomde overwinning zorgen?

Claes Iversen heeft een zwarte en witte jurk ontworpen voor Ilse de Lange. “Ik vind het een grote eer om Ilse de Lange te mogen kleden voor dit grote evenement”, zegt de ontwerper in een persbericht. “Het feit dat het festival plaatsvindt in mijn vaderland Denemarken, maakt het nog bijzonderder.”

Jurken
De ontwerper liet zich voor beide jurken inspireren door filmster Brigitte Bardot en het modebeeld in de jaren 60. De witte jurk met driekwart mouw, geplooide bolle rok en ronde hals is gemaakt van organza met bloemenprint. Daaroverheen zijn geborduurde bloemen aangebracht die zorgen voor een 3D effect. De zangeres draagt deze jurk tijdens het optreden op 6 mei 2014.

ClaesIlse1

Tijdens de openingsceremonie van het Eurovisie Songfestival draagt ze de zwarte jurk. Dat is een a-lijn jurk met driekwart mouw en is gemaakt van zijde crêpe georgette. Op de jurk zijn pailletten bloemen en 2.000 zwarte en donkerbruine kristallen geborduurd.

ClaesIlse3

The Common Linnets
Ilse de Lange vormt samen met Waylon het duo ‘The Common Linnets’ . Ze vertegenwoordigen Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival met het lied Calm after the storm.

Nederlandse ontwerper Jan Boelo kleedt Waylon voor het Eurovisie Songfestival.  De zanger draagt een zwarte outfit met zilveren accenten, zoals oude guldens op de hoed en grote zilveren knopen op de broek.