TOP

Nederlandse online fashion-outlet krijgt groeigeld van oud-topmannen Tommy Hilfiger

Otrium, de Nederlandse online fashion-outlet opgericht door Max Klijnstra (27) en Milan Daniels (26), heeft 750.000 euro aan kapitaal binnengehaald van onder meer Fred Gehring en Ludo Onnink, beiden ex-Tommy Hilfiger.

Adriaan Mol (Mollie & Messagebird), Fred Gehring (ex-ceo Tommy Hilfiger) en Ludo Onnink (ex-cfo Tommy Hilfiger) steken 750.000 euro in online fashion-outlet Otrium. Het platform is opgericht door twee jonge ondernemers, Max Klijnstra (27) en Milan Daniels (26). Eerder hebben zij het kledingmerk Breaking Rocks opgezet.

Op Otrium kun je van bekende en opkomende merken toegang krijgen tot hun online outlet. Otrium verzorgt voor de merken de volledige techniek en logistiek, waardoor die zelf geen investering hoeven te doen voor het openen van een (online) outlet. Op dit moment is er alleen vrouwenmode te vinden, maar binnen enkele weken zal er ook mannenmode worden aangeboden. Later wordt het assortiment nog verder uitgebreid. 

Opschalen

Met de investering heeft Otrium binnen twee jaar 1,4 miljoen euro aan groeikapitaal opgehaald om hun snelgroeiende online marktplaats voor outlet op te schalen. Eerder strikten ze al enkele bekende namen uit de internetsector zoals Hans Veldhuizen (oprichter Nedstat en Albelli), Marque Joosten en Marijn Pijnenborg (oprichters Funda) en Victor Knaap (oprichter MediaMonks), die al participeren in Otrium. 

‘Innovatieve uitdager’

Fred Gehring (ex-CEO Tommy Hilfiger) zegt in een persbericht: “Otrium is de innovatieve uitdager op het gebied van mode-outlet, een van de snelst groeiende sectoren in de modewereld. De oprichters Milan Daniels en Max Klijnstra hebben de afgelopen jaren ongelofelijke resultaten laten zien. Otrium is een moderne toevoeging aan het outlet-landschap.”

Uitbreiding

Het doel van Otrium is in 2020 de slimste en grootste online fashion outlet van Europa te zijn, zo laten ze in het persbericht weten. Met de investering kan Otrium uitbreiden naar meerdere landen. Op dit moment is de online outlet marktplaats alleen actief in de Benelux. Later dit jaar openen de deuren in nog meer landen.