TOP

Nederlandse modemerken in trek op Marktplaats

Marktplaats maakt bekend dat er in 2013 veel is gezocht naar Nederlandse modemerken. De top 10 zoekwoorden binnen de rubriek ‘Dameskleding’ bevat maar liefst zeven Nederlandse merken.

Vijf van de modemerken in de top 10 ‘Dameskleding’ van Marktplaats debuteren in de lijst. Het Nederlandse modemerk Pauw staat op nummer één, gevolgd door Uggs. De derde plaats is voor het Arnhemse modemerk Humanoid.

De gehele top 10 van zoekwoorden binnen de categorie ‘Dameskleding’:
1. Pauw
2. Uggs
3. Humanoid
4. Marc Cain
5. Maison Scotch
6. Shabbies
7. King Louie
8. Expresso
9. Supertrash
10. Isabel Marant

Naast Pauw en Humanoid staan ook het Nederlandse King Louie, Expresso en Supertrash voor het eerst in de lijst. Alleen Maison Scotch en de laarzen van Shabbies werden van de Nederlandse merken ook vorig jaar al vertegenwoordigd in de top 10.

Het Australische Uggs steeg in populariteit. Van een zevende plek in 2012 ging het merk naar een tweede plek in 2013. De lijst wordt afgesloten door Isabel Marant die in november vorig jaar een collectie lanceerde voor H&M. Die werd flink verkocht op de handelssite.

Binnen de categorie ‘Dameskleding’ werden in 2013 het meeste advertenties geplaatst voor ‘schoenen’, ‘jurken’ en ‘grote maten’. Jumpsuits en positiekleding zijn opvallende stijgers. Het aanbod daarvan steeg in 2012 met ruim 60 procent.