TOP

Nederlandse coronapatiënt is mode-ondernemer, Aldi wil transparant zijn en Dante6 opent winkel

De eerste Nederlandse coronapatiënt blijkt een modeondernemer te zijn. Verder openen Dante6 en Esprit winkels en belooft Aldi meer transparantie in hun textielproductie. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 28 februari 2020.

Eerste Nederlandse coronapatiënt is mode-ondernemer

De eerste patiënt in Nederland besmet met het coronavirus uit Loon op Zand, blijkt een 56-jarige mode-ondernemer te zijn. Volgens BNR Nieuwsradio was hij op zakenreis in Noord-Italië, waar vorige week de modebeurzen Micam en White plaatsvonden in Milaan. Het vermoeden bestaat dat de man het virus in Italië heeft opgelopen. De ondernemer werd woensdagavond in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg opgenomen, waar hij in geïsoleerd lag.

Inmiddels hebben de GGD, de burgemeester van Tilburg en een woordvoerder van het ziekenhuis bekend gemaakt dat de man niet besmettelijk was tijdens carnaval. Ook wordt er gekeken of de man thuis in quarantaine kan blijven en dus ontslagen kan worden uit het ziekenhuis.

Toch overname Engelen Schoenen?

Een doorstart bleek eerder niet mogelijk, maar er is een kans dat de meeste winkels van het failliet verklaarde Engelen Schoenen door één partij worden overgenomen. Dit zegt curator Michiel Vriezekolk tegen RetailNews. De geïnteresseerde partij wil de winkels onder een andere naam voortzetten, maar moet dan wel met de afzonderlijke pandeigenaren uit zien te komen. Het meer dan een eeuw oude familiebedrijf werd begin deze maand failliet verklaard. Alle filialen werden direct gesloten, behalve de winkel in Zutphen waar de voorraden worden verkocht.

Aldi geeft openheid van zaken

Aldi maakt de productielocaties bekend van kleding, schoenen en huistextiel. Hiermee hoopt de Duitse discounter meer inzicht te geven in de textielketen. “Door de productielocaties van onze textielproducten openbaar te maken, zetten we een belangrijke volgende stap naar transparante ketens”, aldus Eline Poels, manager Corporate Resposiblity in een persbericht. In het overzicht worden per land de namen en adressen van de productielocaties benoemd, het soort product dat er gemaakt wordt en het aantal medewerkers per locatie. Ook het percentage van het totale productievolume van het land wordt inzichtelijk gemaakt. 

Volgens Aldi wordt de huidige lijst van productielocaties twee keer per jaar ge-update. Ook wordt de voortgang in het maatschappelijk jaarverslag van de Duitse keten beschreven.

Esprit opent bodyfashionwinkel

Esprit heeft een bodyfashionwinkel geopend in Hilversum. Het is de eerste ‘bodywear store’ in Nederland van het Duitse label meldt het persbericht. De winkel aan de Kerkstraat beslaat meer dan 140m2 en heeft alle collecties van Esprits lingerie, sport-, bad en nachtkleding in het assortiment, aangevulde met de Curvy-collectie (tot maat 50).

Nieuwe winkel Dante6

Vrouwenmodelabel Dante 6 opent op donderdag 19 maart officieel de nieuwe winkel in Amsterdam. Het nieuwe filiaal aan de Utrechtsestraat 121 is geleidelijk opengegaan vanaf eind december, maar de beneden verdieping werd nog verbouwd. De opening is extra feestelijk want het merk bestaat tien jaar en lanceert een speciale collectie om het jubileum te vieren.

Dante6 heeft al een winkel in Rotterdam en is daarnaast verkrijgbaar bij 130 verkooppunten in Nederland via het wholesalekanaal.