TOP

Nederlands primeur: opening eerste wakeskatepark

De nieuwe vorm van wakeboarden is wakeskaten waarbij je, net als skateboarden, los op het board staat. Zaterdag 7 mei wordt in Nieuwegein het eerste wakeskatepark 'Teva Blue Line Wake Playground' van de Benelux geopend.

Het wakeskatepark is onderdeel van het Teva Blue Line project. Een internationaal project in het teken van de extreme sports waar lifestylemerk Teva zich aan verbonden heeft. “Met het Teva Blue Line project willen we verschillende extreme sporten toegankelijk maken voor iedereen. We willen hiermee mensen inspireren om het avontuur op te zoeken naast hun reguliere dagelijkse leven en op die manier dingen te doen die je nooit meer vergeet”, aldus Barry Schmits, Marketing Manager van Teva.

Professionele sport

Wakeskaten is eind jaren tachtig ontstaan. De sport is vooral de laatste jaren flink geprofessionaliseerd. “Om grip te houden op het board zijn speciale sneakers ontworpen”, vertelt Nederlands kampioen wakeskaten Geert Nielen. Het nieuwe Sesitec 2.0 kabelsysteem, dat in de Benelux nog niet op de wateren wordt gebruikt, moet zowel professionals als beginners gelegenheid bieden om te oefenen of te trainen. Nielen: “Het is extreem makkelijk het wakeskaten te leren doordat deze kabel een constante trekkracht heeft. Daarnaast is de kabel in lengte verstelbaar, waardoor het voor beginners makkelijker is om dichter onder de kabel te zitten en zo dus sneller op te staan.”

Tricks
Naast het Sesitec 2.0 systeem, dat voor extreme sports is ontwikkeld, bevinden zich in het water verschillende obstacles waarmee tricks gemaakt kunnen worden. Tijdens de opening van het nieuwe wakeskatepark aanstaande zaterdag in Nieuwegein wordt een demo gegeven door een aantal bekende internationale profs waaronder Geert Nielen.