TOP

Nederlands modenetwerk Fashion Council NL gelanceerd

Nederland heeft sinds 1 januari 2014 een eigen, overkoepelend modenetwerk: Fashion Council NL (FCNL). De organisatie wil een duidelijke nationale en internationale positionering voor de Nederlandse modeketen neerzetten en met name modebedrijven, ontwerpers en onderwijs bij elkaar brengen.

Concrete doelstellingen van de Fashion Council NL zijn onder andere het bevorderen van werkgelegenheid in de modesector, het initiëren van specifiek en uniek modeonderwijs en het stimuleren van onderzoek en innovatie. Het bijdragen aan een goede samenwerking tussen de verschillende actoren binnen de Nederlandse modeketen staat voorop. Dat laat de organisatie weten in een persbericht.

Onderzoek
In opdracht van Premsela, toenmalig instituut voor Design en Mode, en Modint werd door oprichter Liesbeth in ’t Hout onderzoek gedaan naar de noodzaak en haalbaarheid van een Fashion Council in Nederland. Modint is een ondernemersorganisatie voor mode, tapijt, interieur en textiel.

Bestuur
De stichting is opgericht door Meester Koetsier Foundation en Modint. Zij financieren samen een periode van drie jaar.

De dagelijkste taken zullen uitgevoerd worden door Liesbeth in ’t Hout en Rachid Naas. Naas werkt onder andere bij modeinstituut ArtEZ. Het gehele bestuur bestaat op dit moment uit Jan C. Berger (Meester Koetsier Foundation), Han Bekke (Modint) en Lucel van den Hoeven (Modefabriek). Liesbeth in ‘t Hout is aangesteld als directeur van Fashion Council NL.

Half februari wordt de website fashioncouncilnl.com gelanceerd.