TOP

Nederlander onhygiënisch tijdens passen online kleding

Let jij op je eigen hygiëne tijdens het passen van online bestelde kleding? Eén op de vier Nederlanders doet dit namelijk niet.

Bijna een op de vier Nederlanders denkt niet aan de eigen hygiëne tijdens het passen van online bestelde kleding. Dit blijkt uit onderzoek van Kortingscode.nl onder 1050 consumenten.

Het kaartje er nog aan

Sommige kleding wordt langer dan één dag gedragen, om deze daarna weer retour te sturen. Eén op de tien online shoppers maakt zich hier schuldig aan. “De wetgeving omtrent het retourneren zegt dat een kledingstuk alleen mag worden geretourneerd in een staat waarin de ondernemer het product kan doorverkopen aan een ander. Consumenten houden zich daar niet altijd aan en dragen een kledingstuk bijvoorbeeld naar een feest met het kaartje er nog aan”, legt Nout uit.

Ondergoed

Wanneer de consument ondergoed bestelt, past slechts één derde deze over het eigen ondergoed heen. “In lingeriewinkels bijvoorbeeld wordt vaak een voorschrift in het pashok opgehangen, waarbij de klant verzocht wordt om ondergoed of zwemkleding over het ondergoed te passen. Natuurlijk is de controle daar ook niet waterdicht, maar bij mensen thuis ontbreekt dit volledig”, vertelt Nout.  Van de vrouwen doet iets meer dan de helft dit (56 procent), terwijl dit percentage bij de mannen nog hoger ligt (79 procent).  

Douche

Vijftien procent van de ondervraagden neemt eerst een douche voordat ze de kleding passen. “Maar dit gebeurt in een winkel natuurlijk ook niet, dus het is nog een relatief hoog percentage”, vertelt Willem Nout van Kortingscode.nl in een persbericht.

Wantrouwende mannen

Mannen ontvangen vaker kleding waarvan ze merken dat het al gedragen is, door bijvoorbeeld de lucht of vlekken die er in de kleding zit. Daarom wassen mannen vaker hun kleding voordat ze het dragen. “Vrouwen letten beter op hun eigen hygiëne tijdens het passen, zo blijkt, dus misschien dat dat mannen wantrouwender maakt ten opzichte van hun nieuwe kleding. Ze weten immers hoe hun seksegenoten kleding passen”, denkt Nout.