TOP

Nederlander Han Bekke nieuwe voorzitter mondiale kledingfederatie

De International Apparel Federation heeft de huidige Modint-voorzitter Han Bekke als nieuwe voorman aangesteld.

De leden van de International Apparel Federation (IAF) hebben Han Bekke, de voorzitter van Modint, aangesteld als nieuwe voorzitter. Dit is op donderdag 29 september bekendgemaakt tijdens de 32e IAF World Fashion Conventie in Mumbai, India. Hij volgt de Indiër Rahul Mehta op.

Han Bekke heeft een lange carrière in de zowel Nederlandse- als internationale mode- en textielindustrie achter de rug en heeft in de loop van de jaren verschillende managementfuncties beoefend. Vanaf 2013 is hij de voorzitter van Modint.

Op Twitter zegt Bekke: “Vanavond ben ik benoemd tot nieuwe voorzitter van de International Apparel Federation. Grote uitdaging, grote eer”.

International Apparel Federation

De IAF is ’s werelds grootste federatie voor nationale kleding- en textielverenigingen, met leden uit meer dan 40 landen, 150 duizend bedrijven en meer dan 5 miljoen werknemers. Ook individuele bedrijven uit de industrie en retail kunnen lid worden van de vereniging.

Tijdens de algemene vergadering werden ook andere leden genomineerd voor de raad:

  • Ed Gribbin, president van Alvanon Inc (USA), werd verkozen tot penningmeester
  • Jiang Hui, voorzitter van de Chinese Kamer van Koophandel voor Textiel en Kleding (CCCT), werd verkozen tot lid van het uitvoerend comité
  • Faruque Hassan, senior vicepresident BGMEA (Bangladesh), werd verkozen tot lid van de raad van bestuur
  • Les Miller, ceo American & Efird (USA), werd verkozen tot lid van de raad van bestuur