TOP

Neckermann verkoopt via Marktplaats

Neckermann gaat samenwerken met Marktplaats Outlet. Vanaf de tweede helft van oktober verkoopt het merk zijn overtollige voorraden via de site.

Neckermann krijgt binnen marktplaats.nl een pagina met eigen look & feel. Daarnaast bepaalt het merk ook welke producten zij erop zetten en tegen welke prijs. Neckermann, Philips en Telfort zijn tot nu toe de eerste drie merken die zich aansluiten bij Marktplaats.

Doel
Joep Hutschemakers, hoofd media en partnerships van Marktplaats Zakelijk, vertelt aan RetailNews dat ‘merken op zoek zijn naar een manier om los van de premiumkanalen restpartijen te verkopen, zonder dat dit ten koste gaat van de verkoop van nieuwe producten’. De samenwerking lost dit volgens hem op.

Grootste van Nederland
Martkplaats wil zich nu nog richten op de online retailers maar wil later ook fysieke retailers erbij betrekken. Ze hoopt dat er meer partners bij komen in de komende tijd. “We starten met deze drie partners, maar hebben de ambitie om de grootste online outlet van Nederland te worden”, vertelt Hutschemakers aan RetailNews.