TOP

Navigate Jacket wijst je de weg

Ben je kaartlezen helemaal zat? Het Australische mode- en technologiebedrijf Wearable Experiments heeft iets nieuws bedacht: een jasje die je met vibratie en lichtjes navigeert naar je gewenste locatie.

Een jas die je de weg kan wijzen. Tien jaar geleden hadden we het waarschijnlijk niet bedacht, maar het is toch echt werkelijkheid. Wearable Experiments heeft het mogelijk gemaakt om je door een jas te laten leiden naar de gewenste plek. Stel je eindbestemming in via een speciale app voor op je smartphone en het jack geeft met vibraties in de schouder aan wanneer je naar links of recht moet. LED-lichtjes in de mouwen geven daarnaast aan hoe dicht je bij een afslag bent. Met subtiele hints word je dus handsfree naar de gewenste plek geleid. Of het jasje daadwerkelijk op de markt komt is nog niet duidelijk.

Vraagtekens
Want.nl, een website over handige gadgets, zet vraagtekens bij het jasje en een eventuele kledinglijn ervan. “Waarom zou je een gehele kledinglijn gaan ontwerpen, als je het bijvoorbeeld ook met twee Bluetooth armbanden met LED-verlichting zou kunnen doen.”