TOP

Nationale Open Golfdag druk bezocht

Golf blijkt een populaire sport. Tijdens de Nationale Open Golfdag, die afgelopen weekend werd gehouden, maakten naar schatting ruim 13.000 mensen gebruik van de mogelijkheid om met deze sport kennis te maken.

Tijdens de Nationale Open Golfdag openden 114 golfbanen door heel Nederland hun deuren voor het publiek. Belangstellenden konden op 17 en 18 april gratis en vrijblijvend kennismaken met een van de snelst groeiende sporten van Nederland. Golfprofessionals legden de basisvaardigheden uit en deelnemers konden clinics, wedstrijden of zelfs een beginnerscursus volgen.

Thijs Versluis van de Nederlandse Vereniging van Golfaccomodaties is tevreden met het aantal bezoekers. “Vorig jaar kwamen er een kleine negenduizend mensen, dus dit betekent een stijging van ongeveer 25 procent. Er deden dit jaar ook meer clubs mee aan de open dag. Golf is een populaire sport aan het worden. Dat komt vooral doordat het steeds laagdrempeliger wordt.”

 

Jong en oud

Hoewel zowel jong als oud van harte welkom was, werd met het Thema 50+ dit jaar extra aandacht besteed aan de vijftig plussers. Golf is immers een van de weinige sporten die tot op hoge leeftijd kunnen worden beoefend. Voor veel ouderen is golf niet alleen een sociale, uitdagende en ontspannende sport, maar door de beweging tijdens een ronde is golf ook heel gezond.
De Nationale Open Golfdag wordt jaarlijks georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties (NVG) in samenwerking met de Nederlandse Golf Federatie (NGF) en de Professional Golf Associatie (PGA Holland). Tevens is de Nationale Open Golfdag onderdeel van de Nationale Sportweek.