TOP

MVO-rapport goud voor McGregor

De McGregor Fashion Group heeft het MVO-rapport Goud van het platform Fira in ontvangst mogen nemen.

Het modehuis McGregor heeft als eerste in de modebranche het rapport Goud op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) toegekend gekregen. McGregor stemt  volgens het rapport in met het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen en de verantwoordelijkheid die hierbij komt kijken.

‘’McGregor Fashion Group is volledig toegewijd aan het behartigen van de belangen van onze klanten, onze medewerkers en de maatschappij. Wij onderkennen het belang van onze CSR en brengen dit ook dagelijks in praktijk”, meldt ceo Jeroen Schothorst in een persbericht.

Fira platform

Het Fira-platform is een digitaal platform waar bedrijven hun  MVO-prestaties bekendmaken. Fira toetst de informatie om zo betrouwbaarheid en transparantie te garanderen. Voor de toetsing worden er vier verschillende niveaus gehanteerd: brons, zilver, goud en platina.

Het in kaart brengen van cruciale MVO-onderwerpen, het stellen van duidelijke doelstellingen en het ontwikkelen en toepassen van maatschappelijk verantwoorde programma’s en managementsystemen is een belangrijk punt voor McGregor. Onderwerpen zoals duurzaamheid en milieu, energie, transport en het productieproces staan daarbij centraal.