TOP

Mud Jeans start met duurzame verpakmethode

Bij Mud Jeans draait alles om duurzaamheid. Daarom is het ‘lease a jeans’-bedrijf sinds deze week gestart met de duurzame verpakkingsmethode van RePack. Mede-eigenaar Dion Vijgeboom: “We proberen op elk gebied creatieve oplossingen te bieden om besparing te genereren.”

Mud Jeans is sinds maandag 6 juni begonnen met het gebruiken van duurzame verpakkingen bij internetbestellingen. Hiervoor zijn ze een samenwerking aangegaan met het Finse bedrijf RePack, dia zakken produceert die maar liefst twintig keer opnieuw gebruikt kunnen worden. Als een klant een item koopt en het houdt, kan de gele zak weer op de post gedaan worden waarna het door RePack verzameld wordt. Als een klant een item liever niet houdt, kan het in de zak teruggestuurd worden naar Mud Jeans en zij hergebruiken hem weer.

Mede-eigenaar Dion Vijgeboom: “We hopen op deze maner drastisch minder verpakkingsmaterialen te gebruiken en zodoende ook de co2 uitstoot te verminderen.”

Sluiting

Aangezien er niet in de zak geknipt en gesneden mag worden, wordt voor de sluiting gebruik gemaakt van klittenband en stickers. “De jeans kan er niet zomaar uitvallen omdat het hiermee heel sterk gesloten zit”, legt Vijgeboom uit. “Als je echt wil, kan de postbode het pakketje open maken, maar dat is wel zichtbaar voor ons en dat kunnen we traceren. Dat is precies hetzelfde als met andere pakketjes.”

Korting

Iedere keer dat er een RePack-zak wordt gebruikt, krijgt de klant een kortingsbon. “Die kortingsbon verschilt per merk – bij ons is dat 10 procent korting op een volgende aankoop  – en is geldig voor alle merken die zijn aangesloten bij RePakc.” In Finland zijn al meer dan dertig bedrijven aangesloten bij RePack. In Nederland werken er momenteel drie merken met de verpakkingsmethode, maar RePack is bezig met uitbreiding.

Duur(zaam)

“We proberen op elk gebied creatieve oplossingen te bieden om besparing te genereren”, vertelt Vijgeboom. “Het is dan natuurlijk ook nog de uitdaging om het duurzaam te laten zijn zonder dat het te duur wordt, maar qua kosten is RePack niet schrikbarend hoger. Je kan de tassen twintig keer hergebruiken en ze zijn niet heel kostbaar dus per saldo scheelt het niet heel veel.”