TOP

Muchachomalo lanceert 3D-ondergoed

Het Nederlandse bodyfashionmerk Muchachomalo komt met twee compleet nieuwe concepten als aanvulling op de reguliere collecties, waaronder driedimensionale bodyfashion.

Muchachomalo, bodyfasionlabel van distributeur Fashion Juice staat bekend om de heftige prints die elk seizoen deel van een groter thema uitmaken. Dit najaar gaat het merk met deze prints bijna letterlijk de diepte in.

Concurrentie
Na ruim een half jaar in het geheim aan de plannen te hebben gewerkt presenteerde directeur Shirley Schoonebeek en haar Fashion Juice-team Textilia een unieke scoop: boxershorts met een 3D-print. Deze 3D Love collectie wordt inclusief 3D-brilletje per 1- of 2-pack verkocht. Het had nogal wat voeten in de aarde. Schoonebeek: “Onze eerste Love collectie, zelf in te kleuren boxers, werd helaas vrij snel gekopieerd door de concurrentie. Om dat deze keer te voorkomen is het team erg voorzichtig geweest.”

Uit eigen keuken
Met succes: de zwart/witte boxershorts voor mannen en vrouwen zijn de eerste bodyfashion met 3D-print. Ook de techniek komt uit eigen keuken. “Een driedimensionale print op de computer maken is simpel, een echte Muchachomaloprint op stof laten werken bleek een heel ander verhaal. Maar na veel experimenteren hebben we echt een gaaf eindresultaat,” aldus Schoonebeek.

Ondergoed in blik
Daar houden de najaarsinnovaties niet op. De Just in Case-collectie bestaat uit twee kanten en twee mesh broekjes, elk apart verpakt in een compact, blikken ‘sigarettenpakje’. Deze zijn bedoeld als extra voorraadje in de damestas, voor een onverwachte sleep over. Opvallend is hoe is afgeweken van de herkenbare prints. Dave van den Bos, general manager bij Fashion Juice: “Je wilt je toch blijven onderscheiden, zeker nu steeds meer merken voor drukke prints kiezen. Daarom kiezen we bijvoorbeeld expres níet voor een drukke waistband bij Just in Case en oogt het geheel een stuk cleaner en vrouwelijker. Uiteindelijk willen we onszelf neerzetten als lifestylemerk, en dit zijn stappen die richting op.”

De 3D Love collectie en Just in Case zijn vanaf medio november verkrijgbaar, voor meer informatie: www.muchachomalo.com.