TOP

Moschino gastdesigner bij zomereditie Pitti Uomo

Voor de 88-ste editie van de mannenmodebeurs is Moschino uitgenodigd als gastdesigner. Designer Jeremy Scott staat aan het hoofd van de mannenmodelijn.

Tijdens de zomereditie van de mannenmodebeurs Pitti Uomo, die van 16 t/m 19 juni plaatsvindt in Florence, zal de eerste catwalkshow van Moschino’s mannencollectie onder leiding van Jeremy Scott worden georganiseerd.

Sensor voor de tijd

“In de collecties van Jeremy Scott zit veel originaliteit,” zegt ceo Raffaello Napoleone van Pitti Immagine. “Hij lijkt een soort sensor te hebben voor wat past bij deze tijd. Vooral in de manieren waarop hij stoffen en materialen combineert, en zijn voorkeur voor luxe designs. Daarom wilden we hem graag voor deze editie uitnodigen.”

Naast het Italiaanse modehuis is ook een relatief onbekende designer uitgenodigd om zijn collectie te tonen. De Canadese Thomas Tait, die vorig jaar de Young Fashion Designer Award won bij de LVMH groep, maakt opvallend genoeg geen mannenmode, maar zal zijn collectie voor vrouwen in een catwalkshow laten zien.