TOP

Monique van Z. sluit modezaak in Laren

Monique van Z. (49), volgens de politie het brein achter de geruchtmakende, in scène gezette overval eind januari 2009 op haar eigen kledingzaak, gaat haar winkel sluiten.

De eigenaresse van kledingzaak Bella van Zuilen in Laren zou zo aangedaan zijn door de beschuldiging dat ze met de nepoverval de verzekering wilde oplichten, dat ze eind deze maand stopt met haar winkel. Tegen dagblad De Telegraaf zegt de onderneemster: “Ik ben het helemaal zat en moet eerst tot rust komen en aan mezelf werken. Het kost tijd om dat wat me overkomen is, een plekje te geven. Het heeft zo’n impact dat ik me niet prettig meer voel.”

Nepoverval

Monique van Z. liet Laren schrikken door zich in het pashokje te laten knevelen en ‘beroven’ van de vintage couturekleding compleet met interieur door twee mannen uit Amsterdam. Politieonderzoek wees uit dat het misdrijf was geënsceneerd om geld van de verzekering los te weken. Tot een claim is het nooit gekomen. Naast Monique en de twee nepovervallers, blijkt de politie Gooi en Vechtstreek in de loop van het onderzoek nog eens drie personen uit Amsterdam te hebben opgepakt. Wat de relatie is tussen de zes wil de politie niet bekendmaken.