TOP

Mom2B viert 5-jarig jubileum met weggeefactie

De Zutphense winkel in zwangerschapsmode Mom2B, die landelijke bekendheid geniet, viert dit jaar het 5-jarig bestaan. Kinderwinkel K!dds bestaat 3 jaar. Enkele weggeef-acties moeten het jubileum markeren.

Het is april 2005 wanneer Mom2B – stijlvol zwanger zijn – haar deuren opent aan de Nieuwstad in Zutphen. Met een ijzersterk ondernemersplan, een groot doorzettingsvermogen en veel eigen inbreng weet Hilnetta Cornegoor, destijds 33 jaar, haar droom te verwezenlijken: een eigen modewinkel. Op een kleine 85m2 biedt Mom2B vanaf dan een ruime collectie positiemode van onder meer Queen Mum, Noppies, Fragile, Mama-Licious en een klein aanbod Noppies babykleding. Op dat moment een groot gemis in de regio Zutphen.

Na vele jaren in de (kleding) verkoop en als ervaren moeder weet Hilnetta waar de behoeftes van de doelgroep liggen, namelijk veel keuze en uitstekende service. En dat de behoefte bestaat wordt al snel duidelijk. 

Grotere locatie

Binnen twee jaar na de start moet al gezocht worden naar een ruimere locatie die op nog geen 50 meter afstand gevonden wordt aan het Basseroord. De winkelvloer kan daar worden uitgebreid naar 350m2 over twee etages met nog twee extra te gebruiken verdiepingen. Bij uitstek geschikt om ook het aanbod baby- en kinderkleding uit te breiden, maar dan voldoet eigenlijk de naam Mom2B niet meer.

K!dds

Februari 2007 opent dan ook de nieuwe winkel onder de naam Mom2B & K!dds met positiekleding, veel accessoires en baby-/ kinderkleding tot maat 176. Goede merken werden toegevoegd aan de collecties, zoals voor de kinderen Name-it, LCKR, Tumble ‘n dry, Esprit, EDC en Babyface. Ook voor veel baby en kind gerelateerde merken zoals Lodger, Wallaboo, Nuby en Little Company ben je er aan het juiste adres. 

Samenwerking
In 2010, 5 jaar na de start, geniet Mom2B zowaar landelijke bekendheid. Niet in het minst om het grote aanbod en de uitgebreide service maar ook om de eigen webwinkel BabyonBoard.nl. Consumenten gebruiken de webwinkel ook als catalogus. Het is daarom niet alleen mogelijk via de webwinkel te bestellen, maar ook om te reserveren zodat men zeker weet dat het artikel ook voorradig is wanneer je de winkel bezoekt. 

Jonge Gezinnenbeurs 

Er wordt regelmatig deelgenomen aan beurzen en modeshows. Mom2B nam deel aan de modeshows van de laatste Jonge Gezinnen Beurs met typische Mom2B outfits van gemengde merken. De kracht zit ‘m volgens Hilnetta behalve in investeren in goed personeel ook in de samenwerking met haar man die met zijn foto-/reclamebureau gevestigd is in hetzelfde pand aan het Basseroord.

Jubileumacties
De komende maanden heeft Mom2B een aantal leuke acties voor haar klanten. Binnen de geregistreerde klantenkring zal een echte Sparta Amazone Mamafiets worden verloot met alles erop en eraan: dubbele Bobike kinderzitjes, een boodschappenmand, dubbele fietstassen en een buggydrager. Daarnaast is er een fiets voor de kinderen, een echte BMX freestyle bike en een groot aantal leuke prijzen waaronder waardebonnen.

Toekomst

Binnen nu en 7 jaar zal het Basseroord compleet op de schop gaan. Er zijn vergevorderde plannen voor een grote parkeergarage, nieuwbouw voor bestaande winkels als Intersport en C&A, een nieuwe supermarkt en grote winkels als H&M worden aangetrokken. Dat zal merkbaar grote gevolgen hebben voor Mom2B & K!dds en voor Zutphen. 

Nieuwe vestigingen  

De wens is binnen nu en twee jaar een aantal Mom2B vestigingen te kunnen openen elders in het land. Op die manier zal het concept van Mom2B verder uitrollen en kunnen nog meer aanstaande moeders profiteren van een goed aanbod.