TOP

Moederbedrijf Miss Etam krijgt nieuwe naam en nieuwe ceo

De beursgenoteerde moderetailer R&S Retail Group, eigenaar van modeketens als Miss Etam, Claudia Sträter, Expresso en Steps, is van plan de naam te veranderen en een nieuwe ceo aan te stellen.

R&S Retail Group heeft laten weten bij de volgende aandeelhoudersvergadering een nieuwe naam en een nieuwe ceo voor te stellen. In september kocht het moederbedrijf nog het Belgische FNG Group, dat eigenaar was van CKS, Claudia Sträter, Expresso en Steps. Omdat FNG Group een groter bedrijf was dan R&S, vormen de aandeelhouders van FNG Group de meerderheid.

Nu heeft R&S Retail Group voorgesteld de naam te wijzigen in FNG. Ook moet FNG een nieuwe ceo krijgen in de persoon van Dieter Penninckx, de huidige ceo van de FNG Group. De huidige ceo van R&S, Rens van de Schoor, wordt de nieuwe financiële man, is het voornemen.

Daarnaast wordt de raad van commissarissen aangevuld met Gino van Ossel en Emiel Lathouwers, die op dit moment niet-uitvoerend bestuurders zijn van de FNG Group.

Rens van de Schoor van R&S en Dieter Penninckx van FNG Group werken al langer samen. Van de Schoor heeft FNG in 2014 geholpen Steps en Superstar te herstructureren, Ook kocht hij samen met Dieter Penninckx en Wouter Torfs van Schoenen Torfs de schoenenketen Brantano. Verder maakt Eric Verbaere deel uit van de Raad van Commissarissen bij R&S. Verbaere is ook niet-uitvoerend bestuurder bij de FNG Group.

Lege beurshuls

Eind 2015 werd door Miss Etam-eigenaar R&S Holding een samenwerking opgezet met het bedrijf Dico International, van investeerder Peter Paul de Vries van Valu8 die grootaandeelhouder was. Dico International, ooit een beddenfabrikant, was een zogenaamde lege beurshuls, en werd door De Vries verkocht aan R&S Holding. De naam van Dico werd gewijzigd in R&S Retail Group en alle aandelen van de eigenaar van Miss Etam gingen over in de nieuwe beursgenoteerde nv.

Omgekeerde overname

In januari 2016 kondigden R&S Retail Group en FNG Group al aan nog meer te willen samenwerken. Een overname van FNG Group door R&S Retail werd toen al als mogelijkheid geopperd. Tegen de Belgische krant De Tijd zei Dieter Penninckx, de ceo van FNG: “Of die resulteert in een fusie, een overname of een omgekeerde overname moet blijken over enkele maanden.” Het gekozen scenario is dus een overname van FNG Group door R&S Retail Group. Maar door de ingebrachte aandelen van FNG Group hebben die aandeelhouders een meerderheidsbelang. De belangrijkste aandeelhouders van FNG zijn oprichters Dieter Penninckx, Anja Maes en Manu Verbracke.