TOP

Modint workshop: Gevaarlijke koordjes kinderkleding

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) stelt de intensivering van de controle op koordjes in kinderkleding die per 1 januari 2012 ingang zou vinden uit. Overleg met brancheorganisatie Modint heeft een half jaar uitstel opgeleverd.

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) heeft aangekondig per 1 januari 2012 de controle op kinderkleding te willen intensiveren, nadat in december werd geconstateerd in winkels dat diverse kledingstukken niet aan de Europese norm EN 14682 voldeden. 

Leveranciers hebben deze producten uit de verkoop moeten halen en riskeren een boete van de NVWA.

Bij de invoering van de Europese norm is MODINT gestart met het informeren van leden over de juiste toepassing. De meeste bedrijven hebben de collecties inmiddels kunnen aanpassen aan de nieuwe eisen. Naar schatting biedt een kwart van de bedrijven nog altijd één of meerdere producten aan die als gevaarlijk voor kinderen worden beschouwd. Een flink aantal van deze bedrijven is al wel bezig met deze aanpassingen.

Workshop Child Safety
Modint blijft doorgaan met het voorlichten van Nederlandse bedrijven die kinderkleding verkopen over de juiste toepassing van de EN 14682. Op dinsdagmiddag 21 februari is er een workshop Child Safety over het juiste gebruik van koordjes in kinderkleding. Inschrijven is mogelijk op de website http://www.modintmeetings.nl/.