TOP

Modint wil aanpak kredietcrisis op Europees niveau

Ondernemersorganisatie voor mode, interieur, tapijt en textiel, Modint vindt dat er op korte termijn concrete initiatieven op minimaal Europees niveau nodig zijn. Dat moet banken en kredietverzekeraars bewegen om het slechte economische tij te keren.

Modint maakt zich zorgen over het gewijzigd beleid van banken en kredietverzekeraars. Deze maken deel uit van een brede, internationale economische orde. De ondernemersorganisatie vraagt zich af of de maatregelen die het kabinet in de afgelopen weken heeft genomen, wel toereikend zijn gegeven het sterk internationale karakter van de Nederlandse textiel- en kledingsector.

Modint ontvangt de laatste weken meer en meer signalen waaruit blijkt dat de activiteiten van gezonde ondernemingen worden bedreigd door gewijzigd beleid van banken en kredietverzekeraars. In enkele gevallen beperken banken de kredietruimte van ondernemingen die de afgelopen jaren winst boekten. Banken houden de prijs van kredieten hoger dan wenselijk. Ook bancaire kosten zijn verhoogd. Kredietverzekeraars trekken limieten in, verlagen deze, of verhogen premies.