TOP

MODINT organiseert workshop Child Safety in Zeist

Verboden chemische substanties, brandveiligheid en de treksterkte van drukknopen: aan kinderkleding zitten allerlei veiligheidsregels verbonden. Kenniscentrum MODINT organiseert donderdag 9 december in Zeist een workshop over deze productwetgeving.

Als ondernemer is het belangrijk om te weten aan welke internationale veiligheidsrichtlijnen kinderkleding moet voldoen. Regelmatig moet kleding, met name die in het buitenland is geproduceerd, uit de handel worden gehaald, omdat het niet volgens de wettelijke richtlijnen is gemaakt. Zo mogen bijvoorbeeld de koordjes van een capuchon niet te lang zijn en mag de opdruk van T-shirt niet teveel verfstoffen (Azo-dyes) bevatten.

Om kennis te maken met deze regelgeving of om de informatie weer even op te frissen organiseert MODINT, kenniscentrum voor productwetgeving van kinderkleding, donderdag de bijeenkomst Child Safety. De workshop bestaat onder meer uit een serie lezingen over brandveiligheid en chemische en fysieke veiligheid van kinderkleding.

Ook houdt Waalwear Kids, bekend van Jottum en Cakewalk, een presentatie over de manier waarop het bedrijf de veiligheid van hun artikelen waarborgt. Tot slot gaat MODINT meegebrachte kledingstukken van deelnemers bespreken, zodat zij zelf na de workshop beter kunnen herkennen of producten aan de wetgeving voldoen.

De bijeenkomst is gratis voor klanten van de Module inkoop en productie. Voor niet-Module klanten kost de workshop € 150,-. Inschrijven voor de workshop kan hier.