TOP

Modezaak Oger in Amsterdam doelwit van ramkraak

Kledingzaak Oger in Amsterdam is in de nacht van dinsdag op woensdag het doelwit geweest van een ramkraak.

De kraak werd ‘s nachts tussen drie en vier uur gepleegd door met een busje op de zaak in te rijden. Eenmaal binnengedrongen, namen de inbrekers diverse jassen en kostuums van het merk Moncler mee. Vervolgens vluchtten de daders te voet over de Honthorststraat in de richting van het Museumplein.

De ramkraak is vastgelegd door de beveiligingscamera die in de zaak hangt. Daarop zijn de daders goed te zien. De politie heeft inmiddels een buurtonderzoek ingesteld.
Tegen Quote zegt Sander Lusink, zoon van eigenaar Oger Lusink, dat vier jongens met een Noord-Afrikaans uiterlijk achteruit de winkelpui in zijn gereden. Bij die doelgroep zijn, volgens Lusink, de jassen van het Italiaanse merk Moncler zeer populair. Jassen kosten tussen de 400 en 1000 euro.

De Nederlandse agent van Moncler, meent dat de overval de reputatie van het label niet zal aantasten. “Het ging bij de overval om 12 jassen van Moncler”, licht een medewerker van het agentuur toe. “Gelukkig wordt het grootste gedeelte nog steeds gewoon betaald door de consument en niet gestolen.” Bang dat detaillisten het merk zullen weren uit angst voor een overval is het agentuur niet. “Moncler bestaat al behoorlijk wat jaren en het is nu helaas een hype onder een groep die er niet voor wil betalen. D&G en Armani hebben hier ook last van gehad, maar zij bestaan ook nog steeds. Laten we hopen dat de hype onder deze scene snel overwaait.”

De familie Lusink gaat nu kijken wat ze hiertegen kunnen doen, bijvoorbeeld paaltjes voor de pui plaatsen of het merk Moncler uit de collectie te halen.

Beelden van de ramkraak zijn te zien bij AT5. Na 47 seconden zie je de bus de pui inrijden.

Een lange versie met de buitencamera vind je hier .