TOP

Modevormgeving en kunstfotografie op expositie ‘Verweven’

Van 20 september tot 31 december vindt in Galerie MOOI in Noordwijk aan Zee de expositie 'Verweven' plaats. Met deze tentoonstelling laten fotograaf Barend Houtsmuller en textielkunstenares Lia Luijendijk hun kunstvormen met elkaar 'verweven'.

In de galerie zijn foto’s van modellen te zien die de creaties van Luijendijk dragen. Daarnaast zijn in de galerie enkele mantels van Luijendijk geĆ«xposeerd.
Fotograaf Houtsmuller werd in 2006 gegrepen door de schoonheid van de mantels van Luijendijk. De opnames zijn gemaakt in de verlaten ruimtes van het voormalige Defensieterrein in Woerden. De ruwheid van het terrein, de wanden en de metalen elementen zorgen voor een mooi contrast met de kwetsbare personen en zachte stoffen.

Barend Houtsmuller fotografeert sinds 1976 en zijn werk werd in binnen- en buitenland geĆ«xposeerd en opgenomen in de collecties van onder andere het Rijks Prentenkabinet. Het onderwerp van Houtsmullers foto’s zijn vooral vrouwen.

Textielkunstenares Lia Luijendijk heeft zich volledig toegelegd in textiele werkvormen. Materialen worden door haar gevild, gehard of gebrand. Met materialen als zijde, tyvek en merinowol maakt ze onconventionele mode en textielkunstobjecten.