Nieuwsgierig naar de artikelen achter de inlog van textilia.nl?

30 dagen gratis toegang

TOP

Modeshow tegen ontslag werknemers Kooistra Kleding

FNV Bondgenoten organiseert een modeshow tegen ontslag werknemers Kooistra Kleding vanwege vakbondslidmaatschap.

Vrijdag 2 maart om 13.00 uur vindt de aftrap plaats tegen het ontslag van acht werknemers van Kooistra Kleding. Met de modeshow roept de vakbond CBW-Mitex, de winkeliersvereniging en de burgermeester op de petitie tegen het ontslag van de werknemers te tekenen.

Volgens de directie van de noordelijke kledingzaak is ontslag onvermijdelijk omdat de vestiging in Appingedam op termijn om bedrijfseconomische redenen wordt gesloten. FNV Bondgenoten vermoedt echter dat de werknemers worden ontslagen omdat ze opkomen voor hun rechten en omdat ze lid zijn van de vakbond. Vakbondsleden bij Kooistra Kleding trokken in januari bij de bond aan de bel omdat de werkgever alleen de gewerkte uren uitbetaalde en niet conform de Mitex-cao het basisloon.

Gea Lotterman, bestuurder FNV Bondgenoten: “Samen met andere collega’s riepen de acht werknemers hun werkgever via een petitie op om de cao Mode- en Sportdetailhandel (Mitex-cao) na te leven. Hun handtekening komt hun duur te staan, want ze worden ontslagen in plaats van herplaatst naar een ander filiaal zoals bij eerdere sluitingen het geval was.”

Bij Kooistra Kleding werken circa 80 mensen in de tien vestigingen in Drenthe, Groningen en Friesland.