TOP

Modeshow Nina Ricci bestormd door topless actiegroep

De modeshow van Nina Ricci in Parijs is afgelopen donderdag 26 september bestormd door twee topless vrouwen van de actiegroep Femen. Nina Ricci showde haar collectie tijdens Paris Fashion Week.

Twee topless vrouwen van de Oekraïense feministische actiegroep Femen bestormde afgelopen donderdag de modeshow van Nina Ricci tijdens Paris Fashion Week. Op hun lichamen waren de slogans ‘Fashion Dictaterror’ en ‘Models don’t go to brothel’ geschreven.

Op het moment van de ‘actie’ liepen de modellen gewoon door en toeschouwers leken niet onder de indruk van de topless vrouwen. De show werd geen moment onderbroken.

Een model dat op dat moment in het midden van de actie liep, liet niet van zich afslaan. Eén van de protestvrouwen hield haar arm omhoog, maar het model sloeg van zich af en liep gewoon door. Na enkele seconden werden de twee vrouwen door bewakers afgevoerd.

Het is niet de eerste keer dat de actiegroep protesteert tijdens modeshows. In februari 2013 protesteerden ze al aan de ingang van de modeshow van Versace. Femen is een actiegroep die het doel heeft vrouwen wakker te schudden en zich bewust te laten worden van hun rechten de mogelijkheid zichzelf te ontplooien. Ze willen de grootste feministische beweging van Europa worden.