TOP

Modeshow Aziz Bekkaoui op Utrecht Centraal

De centrale trap in de stationshal op Utrecht Centraal is af. Modeontwerper Aziz Bekkaoui trapte dit onderdeel van de verbouwing van het station af met een modeshow.

Modeontwerper Aziz Bekkaoui gaf donderdag 3 november 2016 een modeshow in de hal van het Centraal Station in Utrecht. De show stond in het teken van de centrale trap die klaar is. De trap is onderdeel van de stationshal die op zeven december officieel geopend wordt. Diezelfde middag werd ook de pop-up shop van de modeontwerper geopend op Hoog Catharijne. Deze is tot 31 december 2016 geopend en bevindt zich tegenover parfumerie Douglas.

Modeshow

Bekkaoui gebruikte de trap als catwalk. Er liepen veertig modellen mee. De helft is professioneel model en de andere helft is die middag gecast op het station. De modellen hadden kleding aan die volgens de ontwerper in de toekomst gedragen zal worden. Met de show wil de ontwerper laten zien hoe mensen er in de toekomst uitzien wanneer ze van A naar B reizen.

AhTflwazizcs utrecht 416AMEhedazizcs utrecht 289bAtrmQazizcs utrecht 230

BvRvCyazizcs utrecht 359demZYyazizcs utrecht 422DOYbLPazizcs utrecht 399

GsuhoQazizcs utrecht 427IozPzUazizcs utrecht 299mUyheJazizcs utrecht 327

rcrmGmazizcs utrecht 236ukjqITazizcs utrecht 380wHHOskazizcs utrecht 304

Foto’s: Jeroen Snijders 

Aziz Bekkaoui

De Marokkaanse modeontwerper en kunstenaar Bekkaoui (47) kwam als zesjarig jongetje naar Nederland waar hij de opleiding modevormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem volgde. In 1996 won hij de belangrijkste Franse modeprijs in Hyères voor de beste vrouwencollectie, in 2007 won hij de Amsterdamprijs en in 2014 was hij finalist bij de Dutch Design Awards.

Zijn ontwerpen waren onder andere te zien in het voorprogramma van Paco Rabanne. In 2014 deed hij voor het eerst mee aan de Amsterdam Fashion Week, waarna hij in 2015 de week mocht openen.

Bekkaoui staat voor innovatie, vloeiende vormen en beweging. Niets blijft bij hem hetzelfde en is niet gesteld op vaste voorschriften en codes, blijkt uit een persbericht. Bekkaoui onderscheidt zich volgens zijn pr, door zijn standpunt: ‘kunst is niet neutraal’. Of zoals in het persbericht gezegd wordt: “Mode zonder ziel is niet neutraal”.

Verbouwing station

De opening van de trap was een van de laatste dingen die voltooid moest worden voordat het station helemaal verbouwd en af is. Reizigers kunnen met de trap naar boven waar de kluisjes en verschillende horecaondernemingen zich bevinden. Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid voor zakelijke meetings.  

In vijf jaar tijd is het station van Utrecht Centraal een enorme metamorfose ondergaan. De stationshal is twee keer zo groot als het voormalige station, goed voor zo’n 100 miljoen reizigers per jaar. Ook zijn de sporen van en naar Utrecht vernieuwd.