TOP

Moderetailer Uniqlo opent najaar 2018 een winkel in Nederland

Het hing al een tijd in de lucht, maar de Japanse modeketen Uniqlo gaat een Nederlands filiaal openen. Ook geen verrassing: de eerste kledingwinkel komt in Amsterdam. En wel op de plek waar een andere grote modeketen onlangs vertrok.

Uniqlo strijkt neer in Nederland en wel in de Kalverstraat op nummer 11. Op dat adres was tot voor kort Forever 21 gevestigd. Uniqlo bevestigt de komst via een persbericht op 14 februari 2018. De winkel zal zijn deuren openen in het najaar van 2018.

LifeWear

De nieuwe winkel heeft een totale verkoopoppervlakte van bijna 2.040 m². Het aanbod zal bestaan uit LifeWear voor dames, heren, kinderen en baby’s over drie verdiepingen, waaronder een speciale verdieping voor de UT-collectie (Uniqlo T-shirt). Na de opening van winkels in Antwerpen en Brussel zal de nieuwe Uniqlo-winkel niet alleen de grootste in de Benelux zijn, maar ook een van de grootste winkels van het merk in Europa.’

LifeWear is – aldus het persbericht – ‘het engagement van Uniqlo om perfecte kleding te maken die voldoet aan de behoeften van ieders dagelijkse levensstijl. LifeWear is van hoge kwaliteit, functioneel en betaalbaar, evolueert voortdurend en is beschikbaar in een verscheidenheid aan kleuren en stijlen voor mensen van alle leeftijden.
 
Enthousiast

Taku Morikawa, ceo van Uniqlo Europe zegt in het persbericht: “We zijn erg enthousiast om de eerste Uniqlo-winkel in Nederland te openen en ons merk te introduceren in Amsterdam, een stad die bekend staat om zijn ontspannen en ongedwongen levensstijl. Ik geloof dat onze LifeWear, ontworpen rond kernartikelen zoals Denim, Ultra Light Down bovenkleding, breigoed van extra fijn merino en meer, een perfecte match zal zijn voor de Amsterdammers, elk seizoen van het jaar. Met onze intrede in Nederland zetten we de volgende stap in onze plannen om onze aanwezigheid in de Benelux uit te breiden”, voegt hij eraan toe.

Uniqlo Kalverstraat krijgt zijn hoofdingang in de Kalverstraat, met een extra ingang aan het Rokin.